Treść
Jaka jest najlepsza frytkownica przemysłowa?
Większość restauracji ma dziś innowacyjne urządzenia, które pozwalają na łatwiejsze i szybsze przygotowanie dań, które znajdują się w menu, jednym z nich są frytkownice cateringowe, które są w stanie usmażyć duże ilości jedzenia w krótszym czasie i uzyskując chrupiące i pyszne rezultaty.
Ponieważ istnieje wiele różnych modeli wysokiej jakości, przeanalizowaliśmy główne specyfikacje i szczegóły najlepszych frytownic przemysłowych i pokazujemy je tutaj wraz z ich zaletami i wadami oraz opiniami klientów. Szukasz urządzenia do smażenia dużej ilości jedzenia? Potrzebujesz jednego z nich!
🥇 Porównanie najlepiej sprzedających się frytownic przemysłowych
Model
Głosy
opinie
Materiał
pojemność oleju
Czy zawiera filtry?
Moc
Cena
LA MÁS VENDIDA
LA MÁS GRANDE
NUESTRA FAVORITA
LA MÁS BARATA
Jaki model frytownicy przemysłowej możesz wybrać?
Doskonale zdajemy sobie sprawę, że obecnie można uzyskać setki różnych opcji, ale polegamy na najwyższej sprzedaży, rekomendacjach i jakości. Spójrz na najważniejsze z nich poniżej:
➤ Orbegozo FDR 70 – Skuteczność i uznanie
Pierwszą opcją na tej liście jest frytkownica profesjonalna Orbegozo FDR 70 o pojemności 3,5 w każdym wiaderku, czyli łącznie 7 litrów, przy mocy 2000 W daje możliwość przyrządzania najsmaczniejszych potraw z największą skuteczne rezultaty.
Jeśli chodzi o działanie, zawiera termostat, który osiąga temperaturę do 200ºC i system bezpieczeństwa, który zatrzymuje swoje funkcje w przypadku przegrzania, aby zapewnić maksymalne bezpieczeństwo podczas użytkowania, ma również wskaźnik świetlny, który odzwierciedla, kiedy frytkownica jest włączona i gdy olej osiągnie idealny poziom ciepła, aby rozpocząć.
Z drugiej strony jego kubełki wykonane są ze stali nierdzewnej , a konstrukcja jest całkowicie zdejmowana (łącznie z pokrywą z okienkiem), dzięki czemu czyszczenie nie będzie stanowiło problemu. Możesz nawet umieścić go w pozycji do opróżniania!
- Można myć w zmywarce.
- Łatwy w użyciu.
- Szybki, skuteczny i bardzo wygodny w użyciu.
- Posiada chłodne uchwyty dotykowe, aby uniknąć ryzyka poparzenia .
- Wraz z upływem czasu naklejka z marką znika .
➤ Royal Catering RCEF-10DY-ECO – Idealny do restauracji
Kontynuujemy z modelem o największej pojemności, jest to Royal Catering RCEF-10DY-ECO wykonany ze stali nierdzewnej o pojemności oleju 20 l. Tak, poważnie! Posiada dwa zbiorniki po 10 litrów każdy (pamiętajmy, że jest to jego maksymalna pojemność, najlepiej nie przekraczać 6 litrów).
Posiada regulowany termostat, który z łatwością osiąga 200ºC i jest utrzymywany, a to dlatego, że jego moc to 6400 W, dodatkowo jego konstrukcja to zimna strefa pod zbiornikiem , dzięki czemu drobne resztki jedzenia tam spadają i nie ulegają przypaleniu, natomiast olej pozostaje gorący ORAZ czysty!
- Duża trwałość i odporność.
- Świetna jakość za cenę.
- Największa pojemność ze wszystkich.
- To idealna opcja dla restauracji .
- Jest najcięższy.
- Zajmuje dużo miejsca (ze względu na dużą pojemność).
➤ Princess 183028 – Praktyczny i wyrafinowany
Nadszedł czas, aby przedstawić Wam jednego z moich ulubieńców, Princess 183028 to nieco mniejsza frytkownica niż poprzednia, ma pojemność 2 3-litrowych zbiorników , idealna dla dużej rodziny w domu lub do restauracji, możliwość przygotowania dwóch różnych posiłków jednocześnie.
Każdy zbiornik ma moc 1800 W, osiągając szybkie nagrzewanie i efektywną pracę. Jednym z najważniejszych jego detali jest to, że posiada zimną strefę, która sprawia, że kawałki się spalają i gwarantuje, że olej pozostanie czysty przez długi czas, przedłużając jego żywotność.
Oprócz tego zawiera dwa filtry bezpieczeństwa , które zmniejszają ryzyko rozpryskiwania, bąbelków i przypalenia jedzenia. Choć oba pojemniki działają z tą samą wtyczką, to mają niezależne termostaty, więc bez problemu można używać tylko jednego.
- Olej dłużej pozostaje czysty.
- Filtry oleju pozwalają na bezpieczny i niezawodny proces smażenia .
- Łatwe czyszczenie.
- Nagrzewa się bardzo szybko.
- Oferuje pełną dwuletnią gwarancję.
- Jego pojemność nie jest zbyt duża, więc nie jest najlepszy dla restauracji.
➤ Tristar FR-6937 – Idealny dla dużych rodzin
Ostatnie miejsce na tej liście to Tristar FR-6937 , doskonała opcja, jeśli szukasz przestronnej frytownicy, ma pojemność 2 pojemników po 3 litry każdy i podobnie jak poprzedni model ma indywidualne termostaty. do niezależnej kontroli smażenia w temperaturze maksymalnie 190°C.
Dzięki temu urządzeniu olej pozostaje czysty na dłużej, a przy tym jest bardzo bezpieczny w użyciu i ma łączną moc 3600 W , co bez wątpienia pozwoli osiągnąć super szybkie i wydajne nagrzewanie.
Jakby tego było mało, posiada również zimną strefę , dzięki której można smażyć jedzenie w zdrowszy sposób i bez spalonych odpadów, które pozostają unoszące się w oleju po zakończeniu procesu. Jeśli już ugotowałeś swoje pyszne dania i zamierzasz je przechowywać, wystarczy złożyć uchwyt bez kontaktu z olejem i schować kabel w specjalnym do tego celu miejscu. Genialny!
- Jest bardzo bezpieczny i niezawodny , posiada system zabezpieczający przed przegrzaniem.
- Jego części są wyjmowane, łatwo się je myje.
- Wszechstronny i kompletny.
- Czysty olej starcza na dłużej dzięki zimnej strefie.
- Nagrzewanie zajmuje trochę czasu.
- Sprzątanie jest trochę trudne.
🏆 Nasza opinia o frytownicach przemysłowych. Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Ponieważ wskazaliśmy modele frytownic przemysłowych, chcemy, abyś poznał najważniejsze aspekty, które należy wziąć pod uwagę przy zakupie jednego z tych niezbędnych urządzeń w restauracji, zaczynając od najlepiej sprzedających się marek na całym świecie.
Jak dużej pojemności potrzebujesz?
Jednym z pierwszych szczegółów przy zakupie takiego urządzenia jest pojemność (to właśnie czyni je przemysłowymi). Celem jest, aby poziom oleju był wystarczający do usmażenia znacznej ilości jedzenia, aby zaoszczędzić czas, wysiłek i oczywiście znacznie obniżasz koszt oleju!
W naszym zestawieniu frytownica o najmniejszej pojemności ma limit 6 litrów, natomiast ta o największej pojemności to łącznie 20 litrów.
A moc?
Postępuj zgodnie z podstawowym czynnikiem, jest to moc i temperatura frytownicy , a te większe urządzenia wymagają większej siły, aby osiągnąć skuteczne i smaczne rezultaty, ważne jest, aby nie przekraczać zakresu temperatur 190ºC, to jest właściwe jeden do smażenia jedzenia i utrzymywania zdrowego oleju do ponownego użycia.
marki i ceny
Należy pamiętać, że wybierając urządzenie dobrej marki, gwarantującej jakość działania i niezawodność w przypadku wszelkiego rodzaju uszkodzeń, najlepiej wybrać uznaną firmę, która ma dobre opinie kupujących użytkowników.
Nie zapominaj, że najlepiej doradzą Ci komentarze osób, które już zakupiły to urządzenie, z drugiej strony cena może się różnić w zależności od jego wielkości i mocy smażenia, nie sugeruj się najtaniej, kieruj się tym, co odpowiada Twoim oczekiwaniom i osobistym wymaganiom, czasem tanio znaczy drogo!
Mamy nadzieję, że pomogliśmy Ci w jak największym stopniu, a przede wszystkim wyjaśniliśmy wątpliwości i pytania, które kłębiły się w Twojej głowie. Jeśli masz inne pytania lub komentarze, możesz skontaktować się z nami w naszych sieciach poniżej. Będziemy na ciebie czekać!