najlepsze japońskie noże kuchenne

Czym jest japoński nóż kuchenny?

Mówię wam, że jestem osobą, która ma szczególną miłość do Japonii, jej mieszkańców, jej jedzenia, kultury, a nawet jakości jej noży. Przyznaję, że drugą najlepszą rzeczą, którą lubię w tym kraju, są te wspaniałe naczynia, ja jestem fanatykiem i koneserem gotowania i wszystkiego, co jest z nim dopełnieniem, więc gotowanie jest jedną z niewielu rzeczy, które dają mi spokój, a posiadanie najlepszych produktów sprawia, że ​​moje życie staje się lepsze.

najlepsze japońskie noże kuchenne

Dlatego dzisiaj chcę z Wami porozmawiać o najlepszych japońskich nożach kuchennych i wszystkich dostępnych obecnie opcjach, poznać ich cechy, zalety, wady i kluczowe szczegóły, a wszystko to na tej samej stronie.Polecam je z pełnym przekonaniem! Tutaj masz najlepsze dobre i tanie noże.

🥇 Porównanie najlepiej sprzedających się dziś japońskich noży szefa kuchni


Zdjęcie
NAJLEPSZY SPRZEDAJĄCY

Nóż Santoku - Nóż kuchenny MAD SHARK Pro 7, stal...

Noże azjatyckie Kai, stal nierdzewna, 24 cm

MÓJ ULUBIONY

TUO Santoku Knives 5,5” Nóż tnący ze stali nierdzewnej...

TANIEJ

Nóż szefa kuchni - MAD SHARK Pro 8-calowy nóż kuchenny, nóż do obierania...

Nóż szefa kuchni TUO 8-calowy nóż tnący ze stali nierdzewnej...

Noże azjatyckie Kai, centymetry


Głosy


opinie


materiał ostrza
Wysokiej jakości niemiecka stal wysokowęglowa

polerowanej stali nierdzewnej

67 warstw wysokowęglowej japońskiej stali nierdzewnej AUS-10

Wysokiej jakości niemiecka stal wysokowęglowa

AUS-10 Wysokowęglowa japońska stal nierdzewna

32-warstwowa damasceńska stal nierdzewna. warstwa wewnętrzna wykonana jest ze stali vg-10


materiał uchwytu
polimer klasy wojskowej

syntetyczny uchwyt

Włókno szklane klasy wojskowej G10

polimer klasy wojskowej

Włókno szklane klasy wojskowej G10

Drobne laminowane drewno Pakka


Rozmiar
15,5″ x 1,25″ x 4″

38,8 x 7 x 2,6 cm

26,5 x 4 x 0,2 cm

32,8 x 4,6 x 2 cm

42 x 8,6 x 3,8 cm

12″ x 3,7″ x 1″

NAJLEPSZY SPRZEDAJĄCY

Foto
Cuchillo Santoku - MAD SHARK Pro 7 Cuchillo de Cocina ,Cuchillo de Acero...

Votos

Opiniones

Material de la hoja
Acero alemán de alta calidad y alto contenido de carbono

Material del mango
Polímero de grado militar

Tamaño
39,1 x 3 x 10,2 cm

Foto
Kai Cuchillos asiáticos, Acero Inoxidable, 24 cm

Votos

Opiniones

Material de la hoja
Acero inoxidable pulido

Material del mango
Mango sintético

Tamaño
38,8 x 7 x 2,6 cm

MI FAVORITO

Foto
TUO Cuchillos Santoku 5.5” Cuchillo de Núcleo de Corte de Acero Inoxidable...

Votos

Opiniones

Material de la hoja
67 capas de acero inoxidable japonés de alto carbono AUS-10

Material del mango
Fibra de vidrio de grado militar G10

Tamaño
26,5 x 4 x 0,2 cm

MÁS BARATO

Foto
Cuchillo Chef - Cuchillo de Cocina MAD SHARK Pro de 8 Pulgadas, Cuchillo de...

Votos

Opiniones

Material de la hoja
Acero alemán de alta calidad y alto contenido de carbono

Material del mango
Polímero de grado militar

Tamaño
32,8 x 4,6 x 2 cm

Foto
TUO Cuchillo de Chef 8” Cuchillo de Núcleo de Corte de Acero Inoxidable...

Votos

Opiniones

Material de la hoja
Acero inoxidable japonés de alto carbono AUS-10

Material del mango
Fibra de vidrio de grado militar G10

Tamaño
42 x 8,6 x 3,8 cm

Foto
Kai Cuchillos asiáticos, centimeters

Votos

Opiniones

Material de la hoja
Acero damasceno inoxidable de 32 capas. la capa interior se compone de acero vg-10

Material del mango
Fina madera de Pakka laminada

Tamaño
30,7 x 9,7 x 2,5 cm

✅ Jaki model japońskich noży szefa kuchni możesz wybrać?

 

➤  Mad Shark Santoku Pro 7 – Komfort, innowacyjność i jakość

MAD SHARK Santoku Knife Pro 7 nóż kuchenny, wysokiej jakości niemiecki nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej o wysokiej zawartości węgla, bardzo ostry

Zaczęliśmy od modelu uznawanego za jednego z potworów na rynku sztućców, Mad Shark Santoku Pro 7. Mógłbym podać wiele informacji na jego temat, ale dzisiaj powiem o tych najbardziej istotnych; Jest to profesjonalny nóż, który ma wymiar 7 cali , a jego ostrze tnące zostało wykonane z wysokiej jakości niemieckiej stali nierdzewnej odpornej na korozję, utlenianie i przebarwienia.

Jego konstrukcja ma kształt owalu, który poprawia przepływ powietrza, aby zminimalizować przyczepność podczas cięcia, ponadto rękojeść jest ergonomiczna z polimeru klasy wojskowej i potrójnego nitu, który gwarantuje dużą trwałość i zaangażowanie wszystkich jego części, konstrukcja krawędzi sprawia, że ​​jest pusta zwinny i płynny do łatwego siekania, krojenia w kostkę i krojenia wszystkich rodzajów żywności, minimalizując obciążenie nadgarstków i stawów.

 

Zalety
  • Ergonomiczna rękojeść zapewniająca wygodny i bardzo wytrzymały chwyt.
  • Wysoka wydajność, płynne przesuwanie.
  • Jest hartowany azotem w celu zwiększenia twardości i elastyczności.
  • Można myć w zmywarce.
  • Jest wyposażony w ładny ochraniacz na prezent.
Niedogodności
  • Jest bardzo ostry, więc nie możesz dotknąć ostrza palcami i musisz być bardzo ostrożny.
Zdecydowałem się na ten nóż głównie ze względu na jego wygląd, po miesiącu użytkowania wszystko mnie w nim fascynuje, od perfekcyjnego cięcia po jakość materiałów wykonania, jest profesjonalny i w pełni precyzyjny, zwinny dla różnych typów kromek i nie tępi się szybko . Chcę kupić drugi taki sam!

➤   Kai Wasabi Black – Lekki i precyzyjny

Noże azjatyckie Kai, stal nierdzewna, 24 cm

Czy zastanawiałeś się nad poszukiwaniem noża, który nadawałby się do krojenia sushi i sashimi? Mam to dla Ciebie! Przedstawiam Wam ten konkretny model, ponieważ jest jednym z najbardziej polecanych przez profesjonalnych szefów kuchni.Kai Wasabi Black wyróżnia się najlepszym ostrzem do dokładnego krojenia ryb i małych warzyw, idealnym do japońskich potraw.

To cudo mierzy 24 cm i łączy tradycyjny japoński design z najnowocześniejszą technologią , ostrze wykonane jest z polerowanej stali nierdzewnej o twardości 58 +/- 1 HRC i perfekcji w cięciu, seria Wasabi Nadaje się do dużych ilości jedzenia, jak i małe.

 

Zalety
  • Oprócz siekania sushi służy również do siekania warzyw i mięs.
  • Jego ostrze jest wytrzymałe i bardzo ostre!
  • Jest bardzo higieniczny dzięki syntetycznemu uchwytowi.
  • Jest lekki i wygodny w użyciu.
Niedogodności
  • Rękojeść może być mała dla osób o dużych dłoniach.
  • Nie jest zbyt wszechstronny .
Moje pierwsze wrażenie jest takie, że byłby to prosty i podstawowy nóż (wyobrażałem sobie go ze względu na jego niską cenę), ale spróbowałem japońskiej Yanagiby i cięcia papieru i byłem pod wrażeniem jego ostrości. Ma bardzo piękny design i za każdym razem, gdy go podniesiesz, poczujesz się jak w Japonii lub w japońskiej kuchni. Jest wart każdego zainwestowanego euro!

➤  TUO Santoku TC0203H 5.5” – Ergonomia i dokładne cięcie

TUO Santoku Knives 5.5

Ten model z serii Ring-H został nagrodzony za niezwykłą kreatywność artystyczną i niezrównany efekt cięcia. Model TUO Santoku TC0203H 5,5” nadaje się do zastosowań profesjonalnych, jest wielofunkcyjny, czyli doskonale nadaje się do siekania, krojenia i szatkowania każdego rodzaju owoców, warzyw, mięsa i ryb.

To ostrze serii H jest wykonane z 67 warstw wysokowęglowej japońskiej stali nierdzewnej AUS-10, Niesamowite! A młotkowany wzór wykończenia jest wysoce odporny na rdzę i korozję, w szczególności rękojeść jest wykonana z wojskowego materiału z włókna szklanego G10, dzięki czemu jest prawie nieprzepuszczalna dla ciepła, zimna i wilgoci.

Jeśli chodzi o wygląd, uchwyt jest czarny i ma dwa małe czerwone pierścienie u góry swojej struktury, jest jednym z najpiękniejszych na liście, zawiera również eleganckie pudełko upominkowe na wypadek, gdybyś kupił go na prezent miłośnik gotowania.

 

Zalety
  • Jest to profesjonalny, wysokiej jakości nóż .
  • Posiada dożywotnią gwarancję na wady fabryczne.
  • Jego ostrze jest skuteczne i precyzyjne.
  • Ma elegancki i wyrafinowany wygląd.
Niedogodności
  • Jego krawędź jest bardzo intensywna, więc trzeba bardzo uważać.
  • Niektórzy użytkownicy twierdzą, że jest zbyt szeroka i sztywna do krojenia szynki.
Obiektywnie rzecz biorąc jest to jeden z przyborów szefa kuchni, którego nie może zabraknąć w kuchni, jest najwydajniejszy, a jego krój przeraża (nie martw się, mam na myśli krawędź), na wypadek gdybyś chciał go podarować kochankowi żywności.kuchnia, jest dostarczany z bardzo ładnym pudełkiem prezentowym, aby nadać mu niepowtarzalny charakter. Ostrze jest po prostu niesamowite, a rękojeść nie wchodzi w rachubę . 10 punktów to niewiele za ten nóż!

➤   Mad Shark Pro 8 – uniwersalny i wszechstronny

Nóż szefa kuchni MAD SHARK - 8-calowy profesjonalny nóż kuchenny, nóż ze stali nierdzewnej, ergonomiczny uchwyt, bardzo ostry, to najlepszy wybór do domowej kuchni

Widać, że firma ta tworzy przybory najwyższej jakości (widzieliśmy to już wcześniej) dlatego przedstawiam Wam drugi model tej niesamowitej marki, Mad Shark Pro 8 to nóż do użytku domowego lub profesjonalnego , idealny od podstaw do samego końca, gorąco polecany przez profesjonalnych szefów kuchni i bestseller na Amazon.

Niezwykle cienkie ostrze tnące wykonano z wysokiej jakości niemieckiej stali nierdzewnej, która jest odporna na korozję, rdzę i przebarwienia, a ergonomiczny uchwyt z polimeru klasy wojskowej zapewnia maksymalny komfort chwytu. Coś, co się wyróżnia, to wyjątkowo ostra krawędź, zapewniająca optymalne cięcie przy minimalnym nacisku.

 

Zalety
  • Bardzo odporny , można go myć w zmywarce.
  • Ergonomiczna, potrójnie nitowana konstrukcja mocuje rękojeść do ostrza.
  • Ostrze jest niesamowicie ostre.
  • Posiada gwarancję na wypadek wady fabrycznej.
Niedogodności
  • Nóż jest tak ostry, że zaleca się stosowanie osłony palców.
Jak dla mnie drugi najlepszy na tej liście, jego prosta konstrukcja pozwala na idealne spełnianie swoich funkcji, doskonale nadaje się do użytku w kuchni Twojego domu jak i profesjonalnej restauracji; coś, co zdecydowanie przekonało mnie do zakupu, to to, że jest w bardzo ładnym opakowaniu, jest w zestawie z ściereczką, ochraniaczem na palec, nawet czubek ostrza ma ochraniacz. Zachwycony moim nabytkiem!

Tuo TC0301RC 8” – Wybór profesjonalistów

Nóż szefa kuchni TUO 8

Na koniec mamy drugi model TUO na tej liście, a konkretnie serię Ring-RC; 8 -calowy Tuo TC0301RC to marzenie tych, którzy chcą cieszyć się doświadczeniem precyzyjnych cięć, a dokładnie w tym momencie jest dość popularny w japońskiej kuchni i doceniany przez najlepszych szefów kuchni na świecie.

Ten konkretny model jest bardzo przydatny do każdego dania, które chcesz przygotować, niezależnie od tego, czy jest to krojenie, siekanie, krojenie w kostkę lub obieranie owoców, warzyw, mięsa lub ryb, jego rozmiar to 8,5 cala, ostre ostrze jest wykonane z wysokiej jakości japońskiej stali nierdzewnej AUS-10 carbon odporny na korozję i rdzę powstającą z upływem czasu, natomiast rękojeść wykonana jest z wojskowego włókna szklanego G10, czarnego z 5 ozdobnymi czerwonymi pierścieniami na swojej strukturze.

 

Zalety
  • Jest to jeden z modeli o najbardziej kreatywnym i artystycznym designie.
  • Jego ostrze jest bardzo ostre, zdolne do cięcia bez wywierania nacisku.
  • Ma ładne opakowanie z różowym wzorem na pudełku.
  • Pozwala na szybkie gotowanie .
Niedogodności
  • Zmywarka nie jest zalecana.
  • Jest trochę ciężki .
Dziś udało mi się potwierdzić, że jestem osobą niezdecydowaną, nie wiedziałem na którą się zdecydować, ale jeśli w moim zasięgu wzroku pojawi się TUO z serii Ring-RC to na pewno przy nim zostanę. Nie mogłem powstrzymać się od zadawania wielu pytań i testów na temat tego modelu i wszyscy doszli do wniosku, że to naczynie jest niesamowite. Jest wygodny, ostry i piękny. 5 złotych gwiazdek dla Tuo!

🏆 Nasza opinia o japońskich nożach kuchennych

Jeśli chodzi o mówienie o japońskich nożach kuchennych, temat może być obszerny, prawda jest taka, że ​​​​od produkcji po japońskie marki, oprócz modeli najczęściej używanych do przygotowywania potraw w Japonii, niezależnie od kąta patrzenia, wszystkie mają podobieństwo, a mianowicie są wysokiej jakości i odporne , ponieważ każdy element ma unikalne cechy, które sprawiają, że nadaje się do określonej pracy.

Nasza opinia na temat japońskich noży kuchennych

Osobiście uważam, że ten rodzaj przyborów jest niezbędny dla profesjonalnego szefa kuchni , pierwszy powód opiera się na doskonałym wykorzystaniu idealnych materiałów do produktu, który zapewnia optymalne wyniki od pierwszej chwili, zapewniając odporność i długą żywotność, których nie ma wiele noży Posiadać; Jednym z tych materiałów jest japońska stal, znana na całym świecie ze swoich doskonałych właściwości, więc jeśli jesteś zainteresowany jednym z tych narzędzi kulinarnych, nie wahaj się dłużej i skorzystaj z najlepszych japońskich noży kuchennych na Amazon, zanim się rozbiegną na zewnątrz!!

Na co zwrócić uwagę przy wyborze japońskiego noża kuchennego?

Tak jak profesjonalni kierowcy wyścigowi patrzą na moc silnika samochodowego, tak profesjonalni szefowie kuchni patrzą na rękojeść, ostrze i konstrukcję swojego noża. Z mojego doświadczenia w kuchni mogę powiedzieć, że dwa pierwsze elementy japońskiego noża, na których należy się skupić, to:

Uchwyt

Musi być wygodny, aby opony dłoni podczas cięcia i naciskania były generalnie produkowane z myślą o ergonomii, przy użyciu materiałów takich jak polimer klasy wojskowej, włókno szklane, szlachetne drewno lub syntetyczny uchwyt dla maksymalnej higieny.

rękojeść japońskiego noża

Arkusz

Musi spełniać zadanie bycia ostrym, aby cieszyć się doświadczeniem dobrego krojenia, bez wpływu na końcowy efekt jedzenia, większość z nich jest wykonana z japońskiej, niemieckiej stali i wysokiej zawartości węgla .

ostrze japońskiego noża

właściwe środki

Wiele osób popełnia błąd kupując zbyt duży nóż do krojenia warzyw lub zbyt mały do ​​krojenia mięsa lub ryb. Dobrą miarą do krojenia mięsa lub ryb byłoby od 5 do 8 cali , ale wszystko zależy od preferencji kucharza, ponieważ są tacy, którzy wolą większe ostrza. I dobry rozmiar do siekania warzyw lub owoców, zalecany byłby między 80 a 90 mm.

właściwe wymiary japońskiego noża

Inne rodzaje noży kuchennych
3 noże Clavelesjapońskie nożeNoże Quttin
Noże firmy ArcosNoże kalnoże santoku
Noże ceramiczneNoże MasterchefaNoże Victorinoxa
kolorowe nożeNoże Masterchef Juniornoże Wusthofa
noże elektryczneNoże Opinelnoże dla leworęcznych
noże do szynkinoże do seraNoże Zwillinga
noże najlepszych szefów kuchni