Jaki jest najlepszy piekarnik konwekcyjny nablatowy?
Spójrzmy prawdzie w oczy: kuchnia bez piekarnika wydaje się pusta , jakby czegoś w niej brakowało, a to dlatego, że posiadanie piekarnika znacznie poszerza repertuar potraw, które można podawać. Ponadto, jeśli ten piekarnik jest piecem konwekcyjnym, będziesz mógł przygotować wiele różnych przepisów , ponieważ te urządzenia są zwykle zdolne do pieczenia, podgrzewania, gotowania i pieczenia. W tym samym piekarniku możesz przygotować pyszne ciasto lub chrupiącą pizzę, co zapewnia niezrównaną wszechstronność i wygodę.
Trzeba też przyznać, że nie wszystkie kuchnie są takie same. Niektóre są większe niż inne. Jeśli w Twoim domu jest raczej mała kuchnia, stołowy piec konwekcyjny jest świetną alternatywą , ponieważ jest lżejszy, łatwiejszy w obsłudze i łatwiejszy do przechowywania . Jego wymiary są mniejsze niż w przypadku konwencjonalnego piekarnika, ale zazwyczaj są bardzo kompletne, jeśli chodzi o gotowanie. Ponadto, jeśli zdecydujesz się na piekarnik tego typu zamiast tradycyjnego modelu, możesz zaoszczędzić pieniądze.
Po przeczytaniu tego prawdopodobnie jesteś zainteresowany jednym z nich i nic dziwnego. Wiele osób jest przyzwyczajonych do tradycyjnych lub konwencjonalnych piekarników, ponieważ są one najbardziej powszechne, ale niektórzy są zupełnie nieświadomi piekarników stołowych, w których można również przygotować wszelkiego rodzaju potrawy, a także zajmują mniej miejsca . Jeśli tak jest w Twoim przypadku, czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jakie według nas są najlepsze konwekcyjne piece stołowe na rynku. Znajdziesz szczegółową analizę każdego modelu, dzięki czemu możesz wybrać z wiedzą.
🥇 Porównanie najlepszych konwekcyjnych pieców stołowych
Zdjęcie
Nazwa produktu
Ocena w skali gwiazdkowej
opinie
Materiał
Umiejętność
Moc
Wymiary
Waga
Kolor
Cena
Numer jeden w sprzedaży
El más barato
Disponible en más capacidades
Eficiencia energética altísima
Treść
✅ Jaki piekarnik konwekcyjny na biurko kupić?
➤ Cecotec Bake&Toast 890 Gyro – Jeden z bestsellerów
Zaczęliśmy mocno, ponieważ ten model konwekcyjnego piekarnika stołowego jest numerem jeden w sprzedaży na stronie Amazon. Nic w tym dziwnego, skoro jest to między innymi piekarnik stołowy o dużej pojemności , bo może sięgać 60 litrów, io dużej mocy (2200 watów). Ponadto możemy gotować na 12 różnych sposobów dzięki 12 łączonym funkcjom ogrzewania, pieczenia i konwekcji, aby gotować równomiernie z powietrzem otaczającym jedzenie.
Dzięki gotowaniu konwekcyjnemu końcowe rezultaty są o wiele bardziej delikatne i aromatyczne . Dodatkowo piekarnik wyposażony jest w obrotowy rożen , który umożliwia pieczenie kurczaków, rozprowadzając ciepło po całej jego powierzchni w zakresie 360 stopni. Zawiera oświetlenie wewnętrzne, które pozwala przez cały czas kontrolować stan żywności, a tym samym osiągnąć dokładny punkt gotowania; oraz posiada drzwi z podwójną szklaną ścianą, która zapobiega ucieczce ciepła z wnętrza. Wreszcie, dzięki dołączonej tacy na okruchy, czyszczenie tego piekarnika to bułka z masłem .
Niewiele pieców konwekcyjnych stołowych jest bardziej kompletnych i lepszych niż ten. To znak rozpoznawczy marki Cecotec, jednej z najlepszych na rynku AGD. Wysoce polecany.
➤ Cecotec Bake&Toast 570 – Najlepsza cena
Z pewnością wielu czytelników czekałoby na analizę tego modelu, ponieważ z tych, które wybraliśmy do tego artykułu, jest najtańszy . Ponadto jest to kolejny piec konwekcyjny stołowy marki Cecotec, który po raz kolejny udowadnia, że jej produkty są wysublimowanej jakości . Dodatkowo model ten posiada nowość, którą posiada bardzo niewiele piekarników: kamień do wypieku pysznej pizzy , który wyjdzie tak samo jak pizze z kamiennego pieca, które zamówisz w swojej ulubionej włoskiej restauracji.
Jako piec konwekcyjny dobrze i równomiernie owija żywność, aby uzyskać delikatne i bardzo smaczne rezultaty. Ponadto umożliwia gotowanie bez oleju , co zapewnia zdrowsze posiłki. Dzięki podwójnym szklanym drzwiom unika się utraty ciepła. Ten model piekarnika stołowego oprócz kamienia do pizzy zawiera również inne akcesoria , takie jak: tacka na okruchy ułatwiająca czyszczenie, uchwyt do łatwego wyjmowania różnych akcesoriów, blacha do pieczenia i stalowy ruszt. Wreszcie, podobnie jak poprzedni model Cecotec, zawiera również oświetlenie wewnętrzne do monitorowania gotowania.
Jeśli chcesz zapłacić mniej za więcej, ten konwekcyjny piekarnik stołowy Cecotec jest dla Ciebie idealny. Ma wszystko, czego potrzebujesz od piekarnika o tych parametrach w bardziej niż rozsądnej cenie iz tego powodu polecamy go w stu procentach.
➤ Moulinex Optimo OX4848 – Wybierz rozmiar i pojemność
Pierwszą rzeczą, która wyróżnia ten model konwekcyjnego piekarnika stołowego, jest to, że można go zamówić w różnych rozmiarach i pojemnościach . Możemy kupić od mniejszego podmodelu o pojemności 19 l do największego o pojemności 60 l. Ten szczegół jest bardzo pomocny dla wielu konsumentów, ponieważ niektórzy będą mieli większą kuchnię niż inni, a co za tym idzie różne modele mogą być dopuszczone warunki rozmiaru. rozmiar. Zalecamy, tak, średnie rozmiary (33 lub 39 litrów), abyś nie pozostał zbyt krótki lub nie posunął się za daleko.
Jeśli chodzi o jego parametry techniczne, można zaprogramować do sześciu różnych trybów gotowania , w tym gotowanie konwekcyjne. Jest bardzo łatwy w użyciu , ponieważ jego funkcje są mechaniczne: zawiera po prostu termostat do 240 stopni Celsjusza i timer do 120 minut. Zawiera również akcesoria ułatwiające gotowanie , takie jak odwracalny ruszt ze stali nierdzewnej lub nieprzywierająca taca. Wreszcie, jest to bardzo wszechstronny piekarnik, ponieważ jest w stanie przygotować wszystkie rodzaje potraw, zarówno słodkich, jak i pikantnych.
Poza tym wszystkim, jego stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry, w dodatku do jego designu, który jest nowoczesny i elegancki jak na prosty konwekcyjny piekarnik stołowy. Wysoce polecany.
➤ Freihafen GR33ARCL-G – Znaczące oszczędności energii
Jeśli ten model konwekcyjnego pieca stołowego czymś się wyróżnia, to jego efektywność energetyczna, najwyższa ze wszystkich, które uwzględniliśmy w tym artykule do analizy: A +++. Co to znaczy? Cóż, nie trzeba nam poświęcać tak dużo energii, aby go używać, co zawsze jest bardzo pozytywne i często nie jest brane pod uwagę. Ponadto ta oszczędność energii nie wpływa negatywnie na wszystko inne : ani na jego funkcjonalność, ani na jego możliwości, co jest naprawdę ważne.
Jest to piekarnik wielofunkcyjny, który ma możliwość zaprogramowania aż sześciu różnych trybów gotowania (konwekcja, grill, grzanie góra-dół, pieczenie ciast…), dzięki czemu możemy w nim przygotować wszelkiego rodzaju potrawy. Podwójne szklane drzwi zapobiegają ucieczce ciepła z wnętrza , które jest dobrze rozprowadzane po całej powierzchni potrawy, co pozwala uzyskać doskonałe rezultaty końcowe. Wśród akcesoriów znajduje się taca na okruchy , która ułatwia późniejsze czyszczenie, ponieważ jest wyjmowana i można ją nawet włożyć do zmywarki. Wreszcie, zawiera również wewnętrzne światło , aby sprawdzić gotowanie jedzenia w danym momencie.
Jeśli chcesz oszczędzać energię za pomocą konwekcyjnego piekarnika stołowego i nie rezygnować z żadnych korzyści, jakie może Ci on dać, ten model jest tym, którego szukasz. Poza tym pod względem ceny nie dorównuje nawet najdroższym. Jak na to, co nam oferuje, wcale nie jest drogi. Z tych wszystkich powodów polecamy.
➤ Jata NH945 – Łatwy w użyciu i kompletny
Kiedy myśli się o konwekcyjnym piecu stołowym, przychodzi na myśl taki model: model, który po prostu doskonale spełnia swoją funkcję . W rzeczywistości przy tego typu produktach nic więcej nie jest potrzebne. Jest to piekarnik o pojemności 45 litrów , co czyni go idealnym piekarnikiem do każdej kuchni, ponieważ dzięki jego czterem funkcjom lub programowalnym metodom gotowania możemy również przygotować wszelkiego rodzaju przepisy : piekarnik, grill, konwekcja i rożen.
Dzięki wewnętrznemu oświetleniu możemy kontrolować stan potrawy podczas jej gotowania. W ten sposób zawsze osiągniemy pożądany punkt gotowania. W przypadku piekarnika stołowego prawda jest taka, że jest dość mocny , ponieważ jego maksymalna moc wynosi 2000 watów. Dzięki temu przygotowywanie posiłków jest szybkie i wydajne. Wreszcie projekt wydaje się nowoczesny i elegancki , chociaż kolory są dla gustów.
Niewiele więcej do dodania, naprawdę. Jest to piekarnik stołowy z funkcją konwekcji, tak jak powinien. Ponadto pod względem stosunku jakości do ceny jest jednym z najlepszych, ponieważ jak na to, co oferuje, nie wydaje się taki drogi. Gorąco polecam oczywiście.
Jak korzystać z konwekcyjnego piekarnika nablatowego?
Gotowanie konwekcyjne to specjalna metoda polegająca na rozprowadzaniu gorącego powietrza po całej żywności w celu uzyskania delikatnych i soczystych rezultatów . Funkcję tę może pełnić wiele piekarników stołowych, w tym te przez nas analizowane (oczywiście). Jednak pierwszym krokiem przed zaprogramowaniem jakiejkolwiek metody gotowania jest poznanie sposobu korzystania z piekarnika stołowego, co wyjaśnimy poniżej w prostych krokach :
- W razie potrzeby rozgrzej piekarnik . Jeśli nie, wprowadź jedzenie, które chcesz przygotować.
- Gdy żywność znajduje się w piekarniku, ustaw temperaturę i metodę pieczenia , która może być konwekcją. Następnie pozwól urządzeniu działać.
- Jeśli możesz, sprawdź przez szybę w drzwiach, jak potrawa się gotuje . Jeśli piekarnik ma wewnętrzne oświetlenie, jeszcze lepiej. Możesz więc sprawdzić, jak to jest.
- Gdy usłyszysz sygnał dźwiękowy lub podobny dźwięk, oznacza to, że jedzenie jest gotowe do podania. Trzeba go tylko ostrożnie wyjąć, żeby się nie poparzyć i… smacznego!
Lista najlepiej sprzedających się konwekcyjnych pieców nablatowych:
widelceTOP 5
Na co zwrócić uwagę, aby wybrać dobry piec konwekcyjny stołowy
Pomimo analizy, jakie według nas są najlepsze modele pieców konwekcyjno-blatowych, które mogą pomóc w wyborze pieca tego typu, uważamy, że warto również wymienić kilka szczegółów, na które warto zwrócić uwagę, aby wybrać najbardziej odpowiedni dla siebie . ty, na wypadek gdyby nikt cię nie przekonał:
- Funkcja gotowania konwekcyjnego – to jest najważniejsze. Jeśli piekarnik stołowy nie ma tej funkcji lub metody gotowania, w żadnym wypadku nie będzie konwekcyjnym piecem stołowym. Jeśli chcesz ugotować swoje potrawy tą metodą, najpierw upewnij się o tym szczególe.
- Rozmiar i pojemność : musisz wiedzieć, że piekarnik stołowy jest jak konwencjonalny piekarnik, ale mniejszy. Jeśli mieszkasz z wieloma osobami, kupowanie jednego może nie być najlepszym pomysłem. Oczywiście istnieje wiele rozmiarów i być może znajdziesz jeden wystarczająco duży.
- Moc : zalecamy bardzo mocny piekarnik stołowy, ponieważ zajmuje on najmniej czasu na przygotowanie jedzenia, nie zaniedbując przy tym wydajności. Ponad 1500 watów jest w porządku.
- Akcesoria : jeśli piekarnik, który chcemy wybrać, zawiera akcesoria, które pomagają zarówno w sprzątaniu, jak i gotowaniu, znacznie lepiej. To znacznie ułatwi ci życie w tym względzie, więc powinieneś się o tym upewnić.
- Cena : to, czego nigdy nie możemy zrobić, to zapłacić za dużo. Musimy płacić to, co jest sprawiedliwe, za to, co jest dla nas najlepsze, czyli innymi słowy, płacić jak najmniej za to, co najlepsze. Oczywiście należy również pamiętać, że dobra jakość zwykle wymaga większych wyrzeczeń.
🏆 Nasza opinia i zalety posiadania pieca konwekcyjno-blatowego
W tej części artykułu staraliśmy się wymienić najważniejsze zalety posiadania konwekcyjnego pieca nablatowego . Postanowiliśmy uszczegółowić je za pomocą prostej listy, aby były łatwe do zrozumienia dla czytelników. oto idą:
- Efekty końcowe : gotowanie potraw konwekcyjnie sprawia, że końcowe rezultaty są wyjątkowo delikatne i smaczne. Ponadto w wielu przypadkach ta metoda gotowania nie wymaga oleju, więc są one również zdrowsze.
- Mała przestrzeń : nie zapominajmy, że mówimy o piekarnikach stołowych, mniejszych piekarnikach, które zmieszczą się w każdej kuchni, dużej lub małej. Jeśli Twoja kuchnia jest mała, możesz kupić piekarnik stołowy, ale najprawdopodobniej nie będziesz mieć wystarczająco dużo miejsca na konwencjonalny piekarnik wbudowany w ścianę.
- Wszechstronność : zazwyczaj piece konwekcyjne na blacie są w stanie wykonać więcej metod gotowania (grill, normalne pieczenie…). Dlatego nawet jeśli kupimy piekarnik tego typu, możemy przygotować również inne przepisy, które nie wymagają gotowania konwekcyjnego.