Najlepsze noże KaI

Jaki jest najlepszy nóż kuchenny Kai?

Kuchnia jest centralnym wszechświatem domu, dla mnie kuchnia to słońce, a reszta domu to inne planety, to tam dzieje się magia. I jak każdy dobry magik, instrumenty użyte w akcie muszą być wykonane z wysokiej jakości, ponieważ drobny błąd spowodowałby zawalenie się całego aktu, a wyniki nie byłyby takie, jak oczekiwano.

najlepsze noże kai

Każda wielka czynność zasługuje na wspaniałe elementy, w tym przypadku kuchnia i kucharz zasługują na noże z najwyższej półki, perfekcyjnie wykonane od czubka ostrza po piętę rękojeści, wykonane z materiałów gwarantujących większą radość i rozwój. Jeśli jesteś początkującym lub profesjonalnym kucharzem i interesuje Cię ten temat, ten artykuł jest dla Ciebie, więc czytaj dalej i poznaj najlepsze noże Kai na rynku, pokażę Ci również inne zestawy noży.

🥇 Porównanie najlepiej sprzedających się dziś noży Kai


Zdjęcie
NAJLEPSZY SPRZEDAJĄCY

Kai DM-0781JP67 - Zestaw etui i 5 noży (noże: 6710P, 6715D,...

Kai Europe MGR-165N Seki Magoroku nóż do krojenia 21cm

MÓJ ULUBIONY

Kai Europe Tim Mälzer Edition - Nóż kuchenny, 20 centymetrów

TANIEJ

Noże azjatyckie Kai, stal nierdzewna, 24 cm

Noże Kai Ham, centymetrowe


Model
Kai DM-0781JP67 – Zestaw etui i 5 noży (noże: 6710P, 6715D,…

Kai Europe MGR-165N Seki Magoroku nóż do krojenia 21cm

Kai Europe Tim Mälzer Edition – Nóż kuchenny, 20 centymetrów

Noże azjatyckie Kai, stal nierdzewna, 24 cm

Noże Kai Ham, centymetrowe


Głosy


materiał ostrza
polerowanej stali nierdzewnej

polerowanej stali nierdzewnej

wysokiej jakości stal nierdzewna

wysokiej jakości polerowana stal nierdzewna

elastyczna stal nierdzewna AUS8A


materiał uchwytu
polipropylen (PP) z bambusem

sekwoja,

laminowane drewno pakka,

polipropylen (PP)

tworzywo sztuczne


Rozmiar
10 cm, 15 cm, 16,5 cm, 16,5 cm i 21 cm

16,5 cm

20 centymetrów

24cm

12″


Waga
1 kg

150 gramów

599 gramów

140 gramów

125 gramów

NAJLEPSZY SPRZEDAJĄCY


Zdjęcie
Kai DM-0781JP67 - Juego de Estuche y 5 Cuchillos (Cuchillos: 6710P, 6715D,...


Model
Kai DM-0781JP67 – Juego de Estuche y 5 Cuchillos (Cuchillos: 6710P, 6715D,…

Votos

Material de la hoja
acero inoxidable pulido

Material del mango
polipropileno (PP) con bambú

Tamaño
10 cm, 15 cm, 16,5 cm, 16,5 cm y 21 cm

Peso
1 kg

Foto
Kai Europe MGR-165N Seki Magoroku - Cuchillo de picar (21 cm)

Modelo
Kai Europe MGR-165N Seki Magoroku – Cuchillo de picar (21 cm)

Votos

Material de la hoja
acero inoxidable pulido

Material del mango
madera de sequoia,

Tamaño
16.5 cm

Peso
150 gramos

MI FAVORITO

Foto
Kai Europe Tim Mälzer Edition - Cuchillo de Cocina, 20 centímetros

Modelo
Kai Europe Tim Mälzer Edition – Cuchillo de Cocina, 20 centímetros

Votos

Material de la hoja
acero inoxidable de altísima calidad

Material del mango
madera de de pakka laminada,

Tamaño
20 centímetros

Peso
599 gramos

MÁS BARATO

Foto
Kai Cuchillos asiáticos, Acero Inoxidable, 24 cm

Modelo
Kai Cuchillos asiáticos, Acero Inoxidable, 24 cm

Votos

Material de la hoja
acero inoxidable pulido de alta calidad

Material del mango
polipropileno (PP)

Tamaño
24 cm

Peso
140 gramos

Foto
Kai Cuchillos jamoneros, Centimeters

Modelo
Kai Cuchillos jamoneros, Centimeters

Votos

Material de la hoja
acero inoxidable flexible AUS8A

Material del mango
plástico sintético

Tamaño
30,5 cm

Peso
125 gramos

✅ Który model noża szefa kuchni Kai możesz wybrać?

 

➤  Kai DM-0781J P67 – Zestaw 5 noży i etui

Kai DM-0781JP67 - Etui i zestaw 5 noży (noże: 6710P, 6715D, 6716N, 6716S, 6721Y)

Czy uważasz, że dobrze jest mieć jeden wysokiej klasy element? A teraz wyobraź sobie, że masz pięć, to jak bycie Iron Chef w kuchni, w pełni wyposażonym na każdą sytuację i do każdego wymaganego cięcia, modele Kai DM-0781J P67 są godne profesjonalisty.

Ten zestaw zawiera: wielozadaniowy Kai Wasabi Black 10 cm, Deba 15 cm, Nakiri 16,5 cm, Santoku 16,5 cm, Yanagiba 21 cm i wreszcie walizkę, która ułatwi transport, dzięki czemu jest idealna dla kucharzy, którzy dużo podróżować. Ostrze każdego egzemplarza wykonane jest z polerowanej stali nierdzewnej o twardości 58+1 w skali Rockwella w skali HR, jest ostre z obu stron.

Tradycyjna japońska rękojeść jest wykonana z połączenia polipropylenu (PP) z bambusem i nie jest wkładana, lecz owija się wokół trzpienia lub żebra ostrza dla lepszego wyważenia. Wspomniany materiał ma właściwości antypoślizgowe, higieniczne i odporne na silne uderzenia.

 

Zalety
  • Pozwala to na długi czas bez utraty ostrości.
  • Ergonomiczny i symetryczny uchwyt dla mniejszej manipulacji. bardzo odporny.
  • Zróżnicowany zestaw do różnych rodzajów cięcia.
  • Dobry stosunek jakości do ceny.
Niedogodności
  • Nie jest dostarczany z drewnianym klockiem, jeśli planujesz przechowywać go w kuchni, co jest bardzo przydatne, aby przedłużyć jego żywotność i utrzymać porządek.
Ten zestaw jest po prostu rewelacyjny, można go wszędzie zabrać ze swoją walizką, a przewaga jaką ma jest ogromna, można siekać mięso, ryby, kurczaka, owoce, warzywa i jest nawet kawałek do sushi, uwielbiam przygotowywać azjatyckie jedzenie i z ta gra była dla mnie świetna. 100% zalecane!

Kai MGR-165N Seki Magoroku – wszechstronny i mocny

Kai Europe MGR-165N Seki Magoroku nóż do krojenia 21cm

W moim domu zawsze jemy warzywa i przyznam, że wcześniej był to dla mnie problem, ponieważ nie miałam odpowiedniego instrumentu, pomidory lub bakłażany pękały i zawsze musiałam mocno naciskać przy krojeniu, rozwiązaniem było znaleźć idealny nóż do codziennych zadań, w szczególności Kai MGR-165N Seki Magoroku.

Ten model ma ostrze, które jest wykonane z polerowanej stali nierdzewnej, a jego twardość wynosi 58 + 1 w skali Rockwella, czyli jego konstrukcja i krawędź są trwałe (choć nie powinno nas to dziwić), to znaczy jest to Kai i ta marka nie zawodzi. Podobnie jak kawałki japońskie, jest ostry tylko z jednej strony.

Rękojeść ma klasyczny kasztanowy kształt i jest wykonana z drewna sekwoi, co zapewnia dużą odporność na wodę, jest symetryczna, piękna i wygodna w trzymaniu. Długość od palca do pięty to 21 cm, spory rozmiar, który zapewnia nam wystarczający zasięg, jeśli chodzi o podjadanie.

 

Zalety
  • Ma potężną krawędź , nie będziesz miał problemu z siekaniem warzyw lub twardych warzyw.
  • Wygodny w trzymaniu i obsłudze.
  • Lekki, jego transport nie będzie stanowił problemu.
  • Jest bardzo wszechstronny .
Niedogodności
  • Nie jest dostarczany w pudełku ani rękawie , aby chronić ostrze przed możliwym uszkodzeniem.
Po miesiącu użytkowania mogę powiedzieć, że jest idealny zarówno dla początkujących kucharzy (ja nim jestem), jak i dla profesjonalistów. Posiada jednostronną krawędź, typową dla noży japońskich (ale nie umniejsza to jej wyjątkowej wydajności), idealnie nadaje się do krojenia warzyw, twardych warzyw, przygotowywania ozdobnych potraw a nawet opiłowania cienkich filetów rybnych i mięsnych . Zauroczyło mnie!

  Kai Europe Tim Mälzer – ulubieniec profesjonalistów

Kai Europe Tim Mälzer Edition - Nóż kuchenny, 20 centymetrów

Każde narzędzie tnące opuszczające fabrykę w japońskim mieście Seki staje się najlepszym przyjacielem kucharza i nie bez powodu ten model Kai Europe Tim Mälzer Edition TDM-1706 jest prawdziwym kuchennym potworem.

Ten model z serii damasceńskiej ma ostrze wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej o twardości 61 + 1 HRC, a powierzchnia jest obrabiana ręcznie w procesie znanym w Japonii jako Tsuchime, co nadaje mu ponadczasową estetykę.

Rękojeść w kształcie kasztana , wykonana ze szlachetnego laminowanego drewna pakka, jest symetryczna i bardzo wygodna w trzymaniu; jego kształt umożliwia korzystanie zarówno osobom leworęcznym, jak i praworęcznym. Jego całkowita długość to 32 cm.

 

Zalety
  • Ma imponującą i bardzo precyzyjną krawędź.
  • Jego rączka jest wygodna i miękka w dotyku.
  • Ma długi okres przydatności do spożycia.
  • Jest dostarczany w pudełku, dzięki czemu idealnie nadaje się do ochrony instrumentu lub jako prezent.
Niedogodności
  • Zmywarka nie jest zalecana.
  • To jest dość drogie .
Zdecydowałem się na zakup tego modelu, aby podarować go mojemu tacie na urodziny (jest miłośnikiem gotowania) jego pierwsze wrażenie było zaskoczeniem i zachwytem, ​​gdy spróbował był zachwycony i stwierdził, że to jeden z najlepszych jakie widział w moim życiu waga jest idealna, jest dość wyważona, a jej krawędź tnie jak masło. To był doskonały zakup!

➤  Kai Wasabi Black Yanagiba – idealna opcja do dań kuchni azjatyckiej

Noże azjatyckie Kai, stal nierdzewna, 24 cm

W każdy czwartek zbiera się grupa przyjaciół, aby zrobić sushi, ponieważ to właśnie japońskie jedzenie kochamy najbardziej, a ponieważ jestem gospodarzem, zawsze przygotowuję jedzenie (oczywiście z pomocą), a w naszych przygotowaniach nigdy nie brakuje mojego Kai Nóż Wasabi Black Yanagiba , jest idealny na tę okazję.

Model ten posiada wysokiej jakości ostrze ze stali nierdzewnej polerowanej (oczywiście) o twardości 58+1 w skali Rockwella oraz posiada niesamowitą zdolność cięcia. Nadaje się do dużych restauracji, a także do dużych ilości jedzenia.

Jego rękojeść ma kształt tradycyjnego japońskiego kasztana i jest wykonana z antypoślizgowego, asymetrycznego polipropylenu (PP), idealnego dla leworęcznych i praworęcznych użytkowników, zapewnia wygodę i miękkość chwytu, dzięki czemu nie będziesz mieć problem z krojeniem, nawet jeśli prawie nic nie wiesz o gotowaniu. Ma długość 24 cm.

 

Zalety
  • Jest bardzo lekki , co daje nam dużą zwinność podczas cięcia.
  • Jego krawędź robi wrażenie , nie trzeba wywierać dużego nacisku podczas siekania.
  • Zrównoważony i zrównoważony.
  • Jeden z najtańszych w swoim stylu.
Niedogodności
  • Nie można kroić warzyw, które nie są miękkie, ponieważ ostrze jest bardzo cienkie.
  • Niektórzy użytkownicy narzekają, że uchwyt jest mały.
Kupiłem to narzędzie szukając taniego i dobrej marki noża, wydaje mi się, że ma doskonały stosunek jakości do ceny i to szaleństwo, że nie kosztuje więcej pieniędzy, ponieważ jest marki Kai. Jest bardzo lekki, a krawędź tnąca jest przerażająca, moją jedyną rekomendacją jest, aby nie kroić twardych potraw, ponieważ jego ostrze jest bardzo cienkie i nie będzie tak precyzyjne, co do reszty, 10 punktów dla Kai!

➤  Klasyczny uchwyt na szynkę Kai Shun — precyzyjny i bardzo ostry

Noże Kai Ham, centymetrowe

Wyobraź sobie instrument zdolny do siekania całej szynki bez większego nacisku, niesamowite, prawda? Próbowałem tego i nigdy nie przekroczyła połowy, kiedy straciły ostrość, a to dlatego, że ostrze nie miało wystarczającej siły i wydajności; Wszystko to należy już do przeszłości, odkąd poznałem uchwyt do szynki Kai Shun Classic , cienkie i estetyczne plastry.

Jego ostrze jest wykonane z elastycznego materiału ze stali nierdzewnej AUS8A, jest bardzo delikatne, elastyczne i mocne, co umożliwia łatwe przesuwanie po każdym rodzaju szynki, a praca jest szybka i bez zmęczenia, z drugiej strony materiał rękojeści jest miękkim syntetycznym tworzywem sztucznym. Ma długość 30,5 cm.

 

Zalety
  • Jego ostrze jest długie i elastyczne , co umożliwia mu łatwe ślizganie się.
  • Ma duży zasięg.
  • Rękojeść jest syntetyczna , higieniczna i wygodna w trzymaniu.
  • Świetna krawędź i precyzja .
Niedogodności
  • Nie można myć w zmywarce.
  • Nie jest to nóż uniwersalny .
Przed zakupem tego modelu przyjrzałem się innym markom jak 3 claveles i Arcos, ale żadna nie przypadła mi do gustu tak bardzo jak ta. Krojenie, które uzyskuje to estetyczne, cienkie plastry, czy to jest mięso, szynka, łosoś czy kawałek, który chcesz filetować, fascynuje mnie jego lekkość i zręczność. Całkowicie warte tego!

🏆 Nasza opinia o tej marce

Uznanie, że naczynia tej marki są w całości wydajne, jest czymś prostym, biorąc pod uwagę, że produkty Kai są niepowtarzalne, ale oczywiście nie oznacza to, że ufasz sobie i kupujesz pierwszy, który zobaczysz przed sobą. Noże te są uważane za wysokiej klasy, idealne dla profesjonalistów ze względu na ich doskonałe wykończenie i doskonałe materiały, z których są wykonane.

nasza opinia na temat tej marki noży kai

Na co zwrócić uwagę przy wyborze noża Kai?

Istnieje szereg ważnych szczegółów, na które należy zwrócić uwagę przed zakupem noża tej marki, opowiem poniżej:

Na co zwrócić uwagę przy zakupie noży kai

  • Ostrze: Są prawdziwie japońskie, każdy z tych modeli opuszcza fabrykę zlokalizowaną w Seki w Japonii, a to, co odróżnia je od reszty, oprócz konstrukcji, to to, że stal nierdzewna użyta do ich produkcji nie spada do 57 twardości Rockwella , (ważny aspekt, który należy wziąć pod uwagę, aby mieć pewność, że będzie Ci służył przez długi czas).
  • Rękojeść: większość modeli ma rękojeść bambusową lub orzechową, czasem łączoną z polipropylenem (PP).
  • Logo marki: mają swoją markę narysowaną na arkuszu każdego z egzemplarzy, co odróżnia ich od reszty (aby wiedzieć, że jest to oryginał).

Jak czyścić noże Kai?

  1. Po pierwsze, przed użyciem noża Kai opłucz go pod gorącą wodą.
  2. Po użyciu należy zawsze spłukać ostrza bez agresywnych środków.
  3. Przed schowaniem natychmiast wysuszyć miękką ściereczką.

UWAGA: Nie zaleca się mycia w zmywarce , ponieważ ma to wpływ nie tylko na materiały, ale także na ostrość krawędzi.Jeśli zastosujesz się do tych wskazówek, możesz mieć pewność, że Twój Kai będzie służył przez długi czas z taką samą wydajnością jak pierwszy dzień.

Inne rodzaje noży kuchennych
3 noże Clavelesjapońskie nożeNoże Quttin
Noże firmy ArcosNoże kalnoże santoku
Noże ceramiczneNoże MasterchefaNoże Victorinoxa
kolorowe nożeNoże Masterchef Juniornoże Wusthofa
noże elektryczneNoże Opinelnoże dla leworęcznych
noże do szynkinoże do seraNoże Zwillinga
noże najlepszych szefów kuchni