Najlepsze noże Santoku

Jaki jest najlepszy nóż Santoku?

Santoku to nóż pochodzący z Japonii , jeden z najczęściej używanych przez profesjonalnych szefów kuchni na całym świecie, jego znaczenie opiera się na trzech cnotach lub „trzech zastosowaniach”, jest używany do mięsa, ryb i warzyw, poprawnie wykonując potrójną główną funkcję naczynia tego typu: krojenie, siekanie i filetowanie.

najlepsze noże santoku  Na ogół ma ostrze o długości od 13 do 20 cm, chociaż w zależności od producenta i jego adaptacji można go uzyskać od 10 cm. Został zaprojektowany do pracy w harmonii; zarówno szerokość ostrza, jego waga, jak i kształt rękojeści zbiegają się w celu uzyskania idealnej równowagi, więc jeśli szukasz jednego z tych nieodłącznych pomocników kuchennych, jesteś we właściwym miejscu, odkryj 10 najlepszych noży Santoku na rynek .

🥇 Porównanie najlepiej sprzedających się dziś noży Santoku


Zdjęcie
Seria Arcos Riviera - nóż Santoku Nóż azjatycki, ostrze ze stali nierdzewnej...

MÓJ ULUBIONY

Nóż Santoku - Nóż kuchenny MAD SHARK Pro 7, stal...

NAJLEPSZY SPRZEDAJĄCY

Nóż Bra Efficient Santoku, stal nierdzewna, szary, 3x5x34 cm

3 Claveles - Kuty japoński nóż Santoku, mięso ryb i warzyw, Stal...

TANIEJ

3Claveles Evo - Nóż szefa kuchni, 20 cm, 8 cali

Nóż japoński Santoku SHAN ZU, profesjonalne noże kuchenne 18cm, 7...


Model
Seria Arcos Riviera – nóż Santoku Nóż azjatycki, ostrze ze stali nierdzewnej…

Nóż Santoku – Nóż kuchenny MAD SHARK Pro 7, stal…

Nóż Bra Efficient Santoku, stal nierdzewna, szary, 3x5x34 cm

3 Claveles – Kuty japoński nóż Santoku, mięso ryb i warzyw, Stal…

3Claveles Evo – Nóż szefa kuchni, 20 cm, 8 cali

Nóż japoński Santoku SHAN ZU, profesjonalne noże kuchenne 18cm, 7…


Głosy


materiał ostrza
Kute NITRUM ze stali nierdzewnej

Wysokiej jakości niemiecka stal wysokowęglowa

Niemiecka specjalna stal nierdzewna „Molybdenum Vanadium”

Stal nierdzewna

Stal nierdzewna

Niemiecka stal wysokowęglowa (5Cr15MoV)


materiał uchwytu
Polioksymetylen (POM)

polimer klasy wojskowej

uchwyt z polipropylenu

Polioksymetylen (POM)

Polipropylen

Drewno Pakka


Rozmiar
185 mm

200 mm

180 mm

180 mm

200 mm

180 mm


Waga
272g

245g

249g

250 mm

99,8 g

231g


Zdjęcie
Arcos Serie Riviera - Cuchillo Santoku Cuchillo Asiático, Hoja de Acero...


Model
Arcos Serie Riviera – Cuchillo Santoku Cuchillo Asiático, Hoja de Acero…

Votos

Material de la hoja
Acero Inoxidable Forjado NITRUM

Material del mango
Polioximetileno (POM)

Tamaño
185 mm

Peso
272 g

MI FAVORITO

Foto
Cuchillo Santoku - MAD SHARK Pro 7 Cuchillo de Cocina ,Cuchillo de Acero...

Modelo
Cuchillo Santoku – MAD SHARK Pro 7 Cuchillo de Cocina ,Cuchillo de Acero…

Votos

Material de la hoja
Acero alemán de alta calidad y alto contenido de carbono

Material del mango
polímero de grado militar

Tamaño
200 mm

Peso
245 g

MÁS VENDIDO

Foto
Bra Efficient Cuchillo Santoku, Acero Inoxidable, Gris, 3x5x34 cm

Modelo
Bra Efficient Cuchillo Santoku, Acero Inoxidable, Gris, 3x5x34 cm

Votos

Material de la hoja
Acero inoxidable especial alemán «Molibdeno Vanadio»

Material del mango
Mango de polipropileno

Tamaño
180 mm

Peso
249 g

Foto
3 Claveles - Cuchillo japonés Santoku Forjado, carne pescado y verdura, Acero...

Modelo
3 Claveles – Cuchillo japonés Santoku Forjado, carne pescado y verdura, Acero…

Votos

Material de la hoja
Acero Inoxidable

Material del mango
Polioximetileno (POM)

Tamaño
180 mm

Peso
250 mm

MÁS BARATO

Foto
3Claveles Evo - Cuchillo para cocinero, 20 cm, 8 pulgadas

Modelo
3Claveles Evo – Cuchillo para cocinero, 20 cm, 8 pulgadas

Votos

Material de la hoja
Acero inoxidable

Material del mango
polipropileno

Tamaño
200 mm

Peso
99,8 g

Foto
SHAN ZU Cuchillo Santoku Japones, Cuchillos de Cocina Profesionales 18cm, 7...

Modelo
SHAN ZU Cuchillo Santoku Japones, Cuchillos de Cocina Profesionales 18cm, 7…

Votos

Material de la hoja
acero alemán de alto carbono (5Cr15MoV)

Material del mango
Madera Pakka

Tamaño
180 mm

Peso
231 g

✅ Jaki model noża Santoku możesz wybrać?

 

➤  Łuki uniwersalne – klasyczne i precyzyjne

Arcos Universal - Nóż Santoku, 170 mm (etui)

Nóż Arcos Universal to bardzo praktyczny model, idealny do codziennego użytku, o klasycznym kroju i zaokrąglonych liniach. Doskonałe wykończenie powierzchni i wymiary 17 cm sprawiają, że ma idealny zasięg i dobre zastosowanie do każdej żywności.

Ostrze wykonane jest z trwałej stali nierdzewnej, co zapewnia wysoką wydajność i wytrzymałość, a atrakcyjny uchwyt wykonany z tworzywa polioksymetylenowego z nylonem i mikrosferami, odpornego i nieodkształcającego się w wysokich temperaturach, korozji i rdzy; Posiada potrójny stalowy nit na pióro i wpust, który zapewnia idealne dopasowanie między rękojeścią a ostrzem.

 

Zalety
  • Wysoka odporność na silne czynniki
  • Dobre wykonanie i trwałość.
  • Lekki i gładki poślizg.
  • dobrze naostrzony
Niedogodności
  • Konstrukcja uchwytu może być niewygodna i sztywna.
Uważam, że ten nóż jest świetny, szczerze mówiąc nie kupiłam go na własny użytek, ale na niespodziewany prezent urodzinowy dla wspaniałej przyjaciółki, po tygodniu pisze do mnie z podziękowaniami (po raz drugi) i pyta, gdzie go kupiłam ponieważ pokochała to, więc zdecydowałem się kupić dla siebie, świetnie nadaje się do każdego jedzenia, czy to warzyw, mięsa czy ryb. 100% zalecane!

➤  Kyoto Bows – Profesjonalne i mocne ostrze

Arcos Kyoto - Nóż Santoku, 185mm (Etui)

Po drugiej opcji w Santoku, Arcos Kyoto jest produkowany i kuty z jednego kawałka ekskluzywnej, wysokiej jakości stali nierdzewnej Nitrum i jego polioksymetylenowej (POM) rękojeści o dość dużej wytrzymałości i podwójnie zaostrzonej krawędzi z ostrzem o długości 18,5 cm . , idealny rozmiar dla dobrego zasięgu.

Jego ostrze jest szczególnie plastra miodu, aby zapobiec przywieraniu żywności, a cięcie jest tak precyzyjne, jak to możliwe.Konstrukcja tego okazu jest solidna, ergonomiczna, co zapewnia wygodną, ​​łatwą i bezpieczną obsługę, przekraczającą wszelkie oczekiwania.

 

Zalety
  • Jego podwójna krawędź umożliwia krojenie dowolnej żywności, a także krojenie i siekanie.
  • Jest wysoce odporny na korozję, detergenty, starzenie i wysokie/niskie temperatury.
  • Jest ergonomiczny , dla lepszej wydajności i większej wydajności.
  • Ładny i estetyczny wygląd.
Niedogodności
  • Jego cena może być wysoka , jednak nie wpływa to na stosunek jakości do ceny.
Poszperałem trochę w sieci i zobaczyłem różne modele, wybrałem ten, bez wątpienia go pokochałem, łatwo się myje (chociaż polecam miękką gąbką), materiały sprawiają, że wygląda na mocny i dodaje mu uroku jakości, jego Sharp pozwala filetować dowolne jedzenie w ciągu kilku sekund . Całkowicie warte tego!

➤  Arcos Riviera – Najbardziej kompletna kuchnia

Arcos Riviera - Nóż Santoku, 180 mm (etui)

Nadeszła kolej na jednego z moich ulubieńców, Arcos Riviera łączy w sobie zaokrąglone końcówki, które zapewniają większe bezpieczeństwo, wygodę i łatwość użytkowania. Ten model oferuje pełne korzyści i doskonałą odporność na czynniki korozyjne, takie jak detergenty i inne chemikalia.

Oferuje
doskonałe, uczciwe i wyważone połączenie materiałów produkcyjnych, takich jak 300-milimetrowe ostrze z kutej stali nierdzewnej, ze stopem molibdenu i wanadu, a także polioksymetylenu, który zapewnia dużą ergonomię i nośność w rękojeści.

 

Zalety
  • Nity ze stali nierdzewnej, aby zagwarantować większą odporność na korozję.
  • Jego konstrukcja jest wyważona, podobnie jak stylizowany uchwyt, który dopasowuje się do dłoni i zapewnia większy komfort i lepszy chwyt.
  • Połączenie jego materiałów zapewnia maksymalny czas trwania .
  • Jego szerokie i wypustkowe ostrze umożliwia siekanie mięsa i warzyw .
Niedogodności
  • Bądź bardzo ostrożny podczas mycia i używania, jego ostrze jest bardzo ostre .
Jestem zachwycony tym narzędziem, używam go do wszystkiego, nie trzeba dodawać, że jest to bardzo mocny model przeciwko różnym elementom, żrącym, ekstremalnym poziomom ciepła, a jego ostrze jest bardzo dobrze naostrzone (jest przerażająco krótkie), waga jest odpowiedni. Kupiłbym go ponownie bez wątpienia!

➤  Mad Sharp Pro 7 — ulubieniec profesjonalistów

MAD SHARK Santoku Knife Pro 7 nóż kuchenny, wysokiej jakości niemiecki nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej o wysokiej zawartości węgla, bardzo ostry

Wzorowy Mad Sharp Pro 7 jest wykonany z wysokiej jakości materiałów, takich jak wysokiej jakości niemiecka stal nierdzewna i wysokowęglowa, zapobiegających korozji i odbarwieniom, a ponadto posiada ergonomiczny polimerowy uchwyt. mocuje rękojeść do ostrza, utrzymując ją mocną i wyważoną.

Jest to nóż o kilku zaletach, wydrążone krawędzie w kształcie wachlarza umożliwiają przepływ powietrza, minimalizując przywieranie, tnąc szybko i gładko. Nóż Santoku to klasyk, wystarczająco zwinny do prawie każdego rodzaju krojenia i krojenia w kostkę, jeśli jest tępy, można go szybko ponownie naostrzyć, wyczyścić i konserwować w ciągu kilku minut.

 

Zalety
  • Odporny na zużycie, korozję i rdzę.
  • Rękojeść jest ergonomiczna, dobrze wyważona, zwinna i wysoce niezawodna.
  • Potrójny nit dla maksymalnego bezpieczeństwa.
  • Gwarancja na całe życie.
Niedogodności
  • Z czasem traci swoją ostrość , jednak można ją ostrzyć tyle razy, ile potrzeba.
Wystarczy spojrzeć na opakowanie, w którym znajduje się nóż, aby stwierdzić, że jest to egzemplarz dobrej jakości, jego design jest bardzo elegancki i atrakcyjny. Używam go nieprzerwanie od tygodnia i nie stracił swojej ostrości, uwielbiam to, że zawiera ochraniacz dłoni, aby zapobiec wypadkom. Doskonały zakup!

➤  3 Claveles Evo – Najtańszy ze wszystkich

3Claveles Evo - Nóż szefa kuchni, 20 cm, 8 cali

Jest to uniwersalny nóż Santoku Claveles Evo 20 cm 3 , z szerokim ostrzem, gładką krawędzią i co najważniejsze jest bardzo dobrze naostrzony. Jest przeznaczony do przygotowywania dowolnych potraw, jego dobroczynne pęcherzyki umieszczone wzdłuż ostrza nie pozwalają na przywieranie jedzenia, co ułatwia krojenie każdego jedzenia.

Ten japoński pomocnik szefa kuchni wykonany jest z materiału nierdzewnego, odpornego na korozję i wszelkie zużycie, jego rękojeść wykonana jest z polipropylenu, co zapewnia mu wysoką trwałość i wydajność.

 

Zalety
  • Jest ergonomiczny, wygodny i poręczny.
  • Uniwersalne , do krojenia, siekania i krojenia m.in. warzyw, mięsa, ryb.
  • Nieprzywierająca, żywność nie przywiera i zachowuje swoją strukturę.
  • Wykute z najwyższej jakości materiałów.
Niedogodności
  • Musisz szybko wysuszyć ostrze , ponieważ niektórzy użytkownicy twierdzą, że ma tendencję do rdzewienia, jeśli spędza dużo czasu na mokro.
Po 2 tygodniach ciągłego używania tego noża zrozumiałem, dlaczego ta marka jest tak popularna na całym świecie.Nóż japoński Santoku 3 Claveles tnie bardzo dobrze, można siekać i obierać warzywa bez obaw o marnowanie jedzenia, ponieważ jego ostrze jest stworzone do wszystkiego, nie ślizga się, a jego rączka pozostaje stabilna. I ma najniższą cenę na rynku!

➤  Bra Efficient Santoku Knife – najlepszy stosunek jakości do ceny!

Nóż Bra Efficient Santoku, stal nierdzewna, szary, 3x5x34 cm

Nóż Santoku Bra Efficient 180 mm jest numerem 1 w sprzedaży na całym świecie, jak sama nazwa wskazuje, ten nóż jest w 100% wydajny, całkowicie zaprojektowany do codziennego użytku, ma cięcie o dużej sile i intensywności, Wykonany z niemieckiej stali nierdzewnej ze stopem molibdenu i wanadu, dla większej odporności i trwałości.

Połączenie polipropylenowej rękojeści i ostrza zapewnia idealną równowagę dla wygodnego i bezpiecznego chwytu i cięcia, a także elegancki i innowacyjny design. Jego ostrze o długości 18 cm pozwala siekać, kroić i ciąć wszystko.

 

Zalety
  • Doskonała wydajność i trwałość, idealne do codziennego użytku.
  • Jest ergonomiczny, zapewnia pewny i pewny chwyt.
  • Łatwy w utrzymaniu czystości (można myć w zmywarce).
  • Jest plastra miodu, jedzenie nie przykleja się do jego ostrza.
Niedogodności
  • Podczas mycia noża należy zachować szczególną ostrożność, ponieważ rozkłada się on na 2 części i może być ryzykowny.
Jest idealnym i niezbędnym narzędziem w Twojej kuchni, ma wiele zastosowań, aby wygodniej i przyjemniej wykonywać codzienną pracę, uchwyt jest anatomiczny, a formowanie godziny pozwala na większą siłę przy mniejszym wysiłku, używam go do trybowania i filetowania, uwielbiam to i chcę kupić jeszcze jedną dla mojej mamy!

➤  Shan Zu Santoku – Profesjonalny nóż dystansowy

Japoński nóż Santoku, profesjonalne noże kuchenne SHAN ZU 18 cm, 7-calowy niemiecki nóż szefa kuchni ze stali nierdzewnej o wysokiej zawartości węgla, noże szefa kuchni do owoców, warzyw, mięsa

Wreszcie jeden z moich ulubionych! Shan Zu Santoku to nóż wykonany z niemieckiej stali węglowej, bardzo wytrzymały i bardzo dobrze naostrzony, to cechy, które go identyfikują, jego 18-centymetrowe ostrze jest odporne na korozję, łatwe do ostrzenia, czyszczenia i zachowuje wszystkie swoje funkcje w nienaruszonym stanie. dalsze użytkowanie.

Jego rękojeść wykonana jest z ergonomicznego drewna kompozytowego Pakka , które jest odporne na wilgoć, olejoodporność i antypoślizgowość, z doskonałym chwytem i doskonałym wyważeniem ostrza, generując większy komfort i bezpieczeństwo. Jego trzpień został zaprojektowany na całej długości, aby zapewnić trwałość.

 

Zalety
  • Jego ostrze jest obosieczne, szczególnie dla użytkowników leworęcznych i praworęcznych , zapewniając większą zręczność i kontrolę oraz lepsze wykończenie.
  • Jego rękojeść jest ergonomiczna, z bardzo wygodnym uchwytem i łatwa w użyciu.
  • Jest odporny na wilgoć.
  • Jest wielofunkcyjna, do stosowania do warzyw, mięs, ryb i innych.
Niedogodności
  • Jego chwyt może być w niektórych przypadkach niewygodny.
  • To coś ciężkiego .
Po 2 miesiącach używania mogę zapewnić, że jest to solidny i mocny nóż, wspaniale tnie, idealny do posiadania w domu i zabrania wszędzie, ponieważ można go używać do każdego jedzenia, uważam go za „na każdy teren” narzędzie, jego jakość jest bardzo dobra i przystępna cena. Może kupię jeszcze raz!

Kitchen Emperor Santoku – Dystyngowany, elegancki i wydajny

Nóż kuchenny cesarza kuchennego, nóż Santoku, noże szefa kuchni, stal nierdzewna, 17,8 cm do kuchni

Prawie na koniec opowiem wam o tym znakomitym nożu z najwyższej półki, 17,8 cm Kitchen Emperor Santoku znajduje się na wyższym poziomie, kutym z kombinacji elementów takich jak węgiel i chrom (ostrze), aby uzyskać twardość 57 na skali Rockwella, określającej odporność na wszelkie czynniki powodujące korozję.

Ma idealnie ręcznie polerowaną krawędź, z odpowiednią wagą rękojeści , która pozwala na precyzyjne i wygodne wyważenie, odpowiednie dla osób leworęcznych i praworęcznych bez dyskomfortu. Rękojeść wykonana jest z drewna Pakaka, trwałego i odpornego materiału.

 

Zalety
  • Jest wielofunkcyjna, do codziennego użytku, bez większego wysiłku można pociąć wszystko.
  • Jest ergonomiczny, konstrukcja rękojeści zapobiega dyskomfortowi i zmęczeniu wynikającemu z ciągłego użytkowania.
  • Jest odporny na korozję, zużycie i plamy.
  • Jego atrakcyjny i zabawny design nada Twojej kuchni inny akcent.
Niedogodności
  • Podczas użytkowania traci swoje ostrze , jednak można go naostrzyć i wygląda jak nowy.
Kupując markowy produkt, zdajesz sobie sprawę z jego doskonałej jakości i właściwości w porównaniu z produktem konwencjonalnym. Ten wielofunkcyjny nóż ma bardzo wygodny uchwyt i niezwykle ostre ostrze, które pozwala na wydajne cięcie bez wysiłku, a ponadto jego konstrukcja jest elegancka i wyrafinowana.Uwielbiam to!

➤  3 Goździki Plaster miodu Santoku – Najbardziej polecany przez ekspertów

3 Claveles - Kuty japoński nóż Santoku, mięso, ryby i warzywa, stal nierdzewna, linia Toledo - (18 cm - 7

Ten model to klasyczny japoński nóż, alveolate 3 Claveles Santoku ma szerokie ostrze i bardzo dobrze naostrzone, wykonany ze stali nierdzewnej ze stopem nadającym mu twardość 54º w skali Rockwella, o długości 18 cm, służy do krojenia, krojenia i mielenia mięsa i warzyw, a także czyszczenia żywności.

Jego rękojeść wykonana z polioksymetylenu jest lekko zakrzywiona i zaprojektowana dla bezpieczniejszego i wygodniejszego chwytu, ponadto krawędź głowni znajduje się po obu stronach ostrza, dzięki czemu może być używana przez osoby leworęczne i praworęczne, a szereg wyrostków zębodołowych zapobiega jedzenie od przyklejania się do niej.

 

Zalety
  • Wysoka trwałość i odporność.
  • To uniwersalny nóż.
  • Świetne ostre.
  • Dobry stosunek jakości do ceny.
Niedogodności
  • Niektórzy klienci zgłaszają, że uchwyt pęka, chociaż może to być w procesie pakowania.
Muszę powiedzieć, że każdy powinien mieć w swojej kuchni nóż marki 3 Claveles, jest to marka o światowym uznaniu, którą niewielu udaje się mieć; Ma dobry stosunek ceny do jakości, który jest godny pozazdroszczenia dla innych modeli, bardzo dobrze kroi mięso, kurczaka, warzywa czy owoce z dużą wszechstronnością. Całkowicie warte tego!

🏆 Nasza opinia na temat tego typu noża

Noże Santoku są specjalnie zaprojektowane, aby były lżejsze, cieńsze i krótsze niż jakikolwiek inny tradycyjny nóż, jednak wszystkie cechy i funkcje zostały zachowane, co czyni je przydatnymi przyborami do przygotowywania wszelkiego rodzaju pysznych potraw, z dobrą wydajnością zarówno na poziomie profesjonalnym, jak i amatorskim .

nasza opinia na temat tych noży

Kiedy zaczniesz używać tych niesamowitych noży, zauważysz różnicę w porównaniu z tradycyjnymi nożami, doceniając lekkość i łatwość użytkowania. Jego krawędź i precyzja są rozległe, elementy te są wykonane z ekskluzywnego materiału oferującego wysoką jakość i wykończenie.

Dlaczego warto kupić nóż Santoku?

dlaczego warto kupować noże santoku

  1. Doskonała relacja ceny do jakości.
  2. Wśród różnych zalet wyróżnia się wszechstronność, nawiązując do i honorując swoją nazwę.
  3. Rękojeści mają anatomiczną krzywiznę , co ułatwia obsługę.
  4. Jego ostrze jest bardzo cienkie , z ostrą krawędzią i ekstremalną twardością, generując precyzyjne i perfekcyjne cięcia.
  5. odporne na wszelkiego rodzaju silne manipulacje, ekstremalne temperatury i upływ czasu, zachowując wszystkie swoje funkcje.
  6. Rozmiar i waga to wyjątkowa cecha noży Santoku, jego rozmiar jest mały, a waga jest lekka.
Inne rodzaje noży kuchennych
3 noże Clavelesjapońskie nożeNoże Quttin
Noże firmy ArcosNoże kalnoże santoku
Noże ceramiczneNoże MasterchefaNoże Victorinoxa
kolorowe nożeNoże Masterchef Juniornoże Wusthofa
noże elektryczneNoże Opinelnoże dla leworęcznych
noże do szynkinoże do seraNoże Zwillinga
noże najlepszych szefów kuchni