Najlepsze piece do pizzy

Jaki jest najlepszy piec do pizzy?

piec do pizzy opalany drewnem

Pizza to bez wątpienia jedno z najsmaczniejszych dań , którymi możemy się delektować na tym świecie, bez przesady: danie, które może być jednocześnie chrupiące, kremowe i smaczne. Bardzo często zdarza się, że gdy nasi przyjaciele wracają do domu, aby obejrzeć mecz, film lub po prostu spędzić popołudnie, aby zamówić kilka pizz na obiad. Ponieważ jestem pewien, że to danie bardzo Ci smakuje, jeszcze bardziej ucieszy Cię wiadomość, że istnieją piece specjalnie zaprojektowane do przygotowywania pysznej i chrupiącej pizzy: takiej, jaką zjadłbyś w swojej ulubionej włoskiej restauracji.

W rzeczywistości istnieją trzy rodzaje pieców do pizzy : elektryczne, opalane drewnem i gazowe. Jeśli chcesz piekarnik elektryczny, musisz upewnić się, że maksymalna temperatura osiąga co najmniej 300 stopni Celsjusza . Jeśli masz doświadczenie w gotowaniu opalanym drewnem, kup piekarnik o tych parametrach, o ile masz miejsce. Można również zakupić gazowy piec do pizzy, którego głównymi zaletami jest to, że szybciej się nagrzewa i zmniejsza zużycie energii .

Ponieważ jest to danie, które wszyscy kochamy, postanowiliśmy oddać mu hołd tym artykułem, w którym przeanalizujemy najlepsze modele pieców do pizzy na rynku (przynajmniej z naszego punktu widzenia). pogląd). Jeśli chcesz je przygotować jak prawdziwy włoski szef kuchni, z pewnością zainteresuje Cię poznanie każdego z produktów, które przedstawimy poniżej. Zapewniamy, że nie pozostawi obojętnym. Wszystko po to, żeby zjeść dobrą pizzę.

🥇 Porównanie najlepszych pieców do pizzy


Zdjęcie
Numer jeden w sprzedaży

Cecotec 26-litrowy piekarnik konwekcyjny Bake&Toast 570 4Pizza.  1500...

Najtańszy

Princess 115001 – Automat do pizzy o średnicy 30 cm, do świeżej i mrożonej pizzy

Najszybszy i najbardziej wydajny

Ariete 909 - Mini piec do pizzy w 4 minuty, 1200 W, 5 poziomów temperatury,...

elegancki włoski design

Piekarnik elektryczny Bestron do pizzy, Viva Italia, Superior Heat i...

kuchnia na zewnątrz

Piec do pizzy BURNHARD z czarną stalą nierdzewną, zawiera łopatę i...


Ocena w skali gwiazdkowej


opinie


rodzaj pieca do pizzy
elektryczny stołowy

Elektryczny

Elektryczny

Elektryczny

z drewna opałowego


Materiał
szkło i metal

Plastikowy

Aluminium

Metal

Stal nierdzewna


Umiejętność
26 litrów

1 pizza o średnicy 30 cm

30 litrów

Nieokreślony

Nieokreślony


Wymiary
14,5″ x 20,5″ x 18″

14″ x 16,5″ x 6″

34 x 30 x 19 cm

37,5 x 31 x 16 cm

57 x 47 x 29,5 cm


Waga
9,52 kilograma

2,5 kilograma

1,1 kilograma

2,9 kilograma

13 kilogramów


Kolor
Czarny; Biały

Czerwony

czerwony i czarny

Czerwony

srebrny i czarny

Numer jeden w sprzedaży


Zdjęcie
Cecotec Horno Sobremesa de Convección de 26 Litros Bake&Toast 570 4Pizza. 1500...


Ocena w skali gwiazdkowej


opinie


rodzaj pieca do pizzy
elektryczny stołowy


Materiał
szkło i metal

Capacidad
26 litros

Dimensiones
36,4 x 52,5 x 45,8 cm

Peso
9,52 kilogramos

Color
Negro; Blanco

El más barato

Foto
Princess 115001 – Pizzera 30 cm de diámetro, para Pizza Fresca y Congelada

Valoración con estrellas

Opiniones

Tipo de horno para pizza
Eléctrico

Material
Plástico

Capacidad
1 pizza de 30 cm de diámetro

Dimensiones
35,7 x 41,5 x 15,5 cm

Peso
2,5 kilogramos

Color
Rojo

El más rápido y eficiente

Foto
Ariete 909 - Mini horno para pizza en 4 minutos, 1200 W, 5 niveles temperatura,...

Valoración con estrellas

Opiniones

Tipo de horno para pizza
Eléctrico

Material
Aluminio

Capacidad
30 litros

Dimensiones
34 x 30 x 19 cm

Peso
1,1 kilogramos

Color
Rojo y negro

Diseño elegante italiano

Foto
Bestron Horno Grill Eléctrico para Pizza, Viva Italia, Calor Superior e...

Valoración con estrellas

Opiniones

Tipo de horno para pizza
Eléctrico

Material
Metal

Capacidad
Sin especificar

Dimensiones
37,5 x 31 x 16 cm

Peso
2,9 kilogramos

Color
Rojo

Cocina al aire libre

Foto
BURNHARD Horno para Pizzas Exterior de Acero Inoxidable Nero, Incluye Pala y...

Valoración con estrellas

Opiniones

Tipo de horno para pizza
De leña

Material
Acero inoxidable

Capacidad
Sin especificar

Dimensiones
57 x 47 x 29,5 cm

Peso
13 kilogramos

Color
Plateado y negro

Jaki piec do pizzy kupić?

➤  Cecotec Bake&Toast 570 – Kompletny i łatwy w instalacji

Piekarnik stołowy Cecotec z kamieniem do pizzy Bake&Toast 570 4Pizza.  1500 W, Wielofunkcyjny stołowy piekarnik elektryczny, Kuchenka konwekcyjna, Oświetlenie wewnętrzne, Podwójne szklane drzwi

Ten piekarnik jest nablatowy, co oznacza dokładnie, że: można go łatwo postawić na dużym stole . Możesz przygotować więcej przepisów oprócz pizzy, ale zawiera kamienną tacę , aby osiągnąć doskonałe rezultaty, z autentycznego kamiennego pieca: pizza, którą wielu z nas gubi. Jednorodne gotowanie konwekcyjne : gorące powietrze otacza jedzenie i zapewnia delikatne i smaczne rezultaty. W przypadku pizzy zapewnia również godną uwagi chrupkość.

Jest w stanie wykonać do sześciu różnych funkcji gotowania , więc mówimy o bardzo kompletnym piekarniku. Aby zapewnić całkowitą kontrolę nad tym, co gotujesz, piekarnik ma bardzo efektowne oświetlenie wewnętrzne , co jest doceniane. Drzwi piekarnika są podwójnie przeszklone , a przede wszystkim bardzo dobrze utrzymują całe ciepło wewnątrz piekarnika. Wreszcie, zawiera wszelkiego rodzaju akcesoria , które ułatwią nam wszystko, takie jak taca na okruchy, blacha do pieczenia, uchwyt do wyjmowania akcesoriów …

Niewiele więcej do powiedzenia na temat tego piekarnika stołowego. Możesz ugotować niesamowitą pizzę, a także jej cena jest dość przystępna. Mimo wszystko, co wyjaśniliśmy, nie jest zaskakujące, że ten model jest jednym z najbardziej pożądanych na Amazon.

«To jest świetne! Naprawdę, byłem mile zaskoczony tym piekarnikiem elektrycznym. Ugotowaliśmy wiele przepisów i wszystkie okazują się świetne. Rozmiar jest więcej niż wystarczający dla pizzy Mercadona i tych sprzedawanych we wszystkich supermarketach. Kamień jest doskonałym dodatkiem do pieczenia pizzy. Polecam ten piekarnik każdemu, kto ma ograniczoną przestrzeń, a chce zrobić pizzę i dania z kurczaka.”

➤  Księżniczka 115001 – Nie wydasz dużo

Princess 115001 – Automat do pizzy o średnicy 30 cm, do świeżej i mrożonej pizzy

Dotarliśmy do modelu, którego z pewnością szukało wielu czytelników: najtańszego ze wszystkich, które uwzględniliśmy w artykule. Jest to rodzaj pieca zwany piecem do pizzy, bardzo praktyczny produkt o okrągłym kształcie, przeznaczony do pieczenia pizzy . Ten model ma średnicę 30 cm, dzięki czemu możemy upiec całkiem spore pizze. Jest całkowicie elektryczny i łatwy w użyciu , ponieważ wystarczy podłączyć kabel i przekręcić pokrętło temperatury. Dodatkowo jego efektywność energetyczna to klasa A , więc dzięki temu specjalnemu piekarnikowi zaoszczędzimy dużo energii.

Nie tylko będziemy mogli przygotować domowe pizze, ale także mrożone i świeże , kupione w supermarkecie. Dzięki mocy 1450 watów , niezależnie od rodzaju pizzy, szybko się nagrzewają, dzięki czemu będą gotowe w mgnieniu oka. Dzięki temu, że powierzchnia automatu do pizzy pokryta jest wysokiej jakości powłoką nieprzywierającą , bardzo łatwo będzie go wyczyścić po każdym użyciu. Wreszcie, w tym konkretnym piecu możemy również bez problemu przygotować pizzę bezglutenową dla alergików.

Praktyczny, wygodny w noszeniu, inny, uderzający pod względem wzornictwa, łatwy w użyciu i czyszczeniu… To słowa, które najlepiej opisują ten typ pieca do pizzy, który jest tak wyjątkowy. Polecamy w stu procentach.

„Świetna maszyna do pizzy, dzięki której nie musisz używać konwencjonalnego piekarnika. Kupiłem go na imprezę urodzinową i ludzie są absolutnie zachwyceni. Jest bardzo łatwy w użyciu i czyszczeniu.”

➤  Ariete 909 – Szybkość i doskonałe wyniki

Ariete 909 - Mini piec do pizzy w 4 minuty, 1200 W, 5 poziomów temperatury, średnica 33 cm, 30-minutowy regulator czasu i temperatury, wskaźnik włączania/wyłączania światła, kolor czerwono-czarny

Najbardziej niezwykłą cechą tego modelu pieca do pizzy, który jest również prosty i łatwy w transporcie , jest jego niesamowita szybkość gotowania. W zaledwie cztery minuty możemy cieszyć się pyszną domową pizzą. Zawiera ogniotrwały kamień, wykonany z materiału, który jest wysoce odporny na wysokie temperatury, a także zapewnia szybkie, ciągłe i równomierne gotowanie. To jest w zasadzie sekret jego szybkości. Jeśli chcesz ugotować mrożoną pizzę, też możesz, a jej przygotowanie zajmie mniej czasu : około dwóch lub trzech minut na zegarze.

W tym piekarniku możemy ustawić do pięciu różnych poziomów gotowania , dzięki regulowanemu termostatowi, który pozwala nam również gotować inne potrawy , a nie tylko pizzę: tosty, pikantne placki, kawałek mięsa… Jak widać, to naprawdę kompletny i wszechstronny produkt. . Maksymalna temperatura, jaką może osiągnąć, to 400 stopni Celsjusza , co jest więcej niż wystarczające, aby w mgnieniu oka przygotować dobrą pizzę. Wreszcie, dzięki swoim właściwościom nieprzywierającym, jest dość łatwy do czyszczenia.

Może to być nieco droższy model niż poprzednie dwa, ale to nie znaczy, że jego stosunek jakości do ceny jest zły. To bardzo dobry piec do pizzy, który pozwoli nam w prosty i szybki sposób przygotować inne dania. Wysoce polecany.

„To prawdziwy cud. Uwielbiam robić domowe pizze i dlatego jestem zadowolony z tego typu piekarnika. Pizze smakują jak w dobrej włoskiej restauracji, a nie w Domino’s. Zdobycie sztuczki lub sztuczki na początku trochę kosztuje, ale po pierwszym dniu wszystko idzie gładko. To powiedziawszy, pizze wychodzą pyszne.”

➤  Grill Bestron – wysokiej jakości włoski design

Piekarnik elektryczny Bestron do pizzy, Viva Italia, górna i dolna grzałka, do 180°C, 1800 W, czerwony

Przeanalizujemy teraz najpiękniejszy estetycznie piec do pizzy , a przynajmniej dla nas. Można powiedzieć, że jego elegancki włoski design jest praktycznie nieporównywalny z innymi modelami. Jednak nie design jest najważniejszy, a jego funkcjonalność i trzeba powiedzieć, że pod tym względem również w pełni się zgadza. Przede wszystkim jest to szybki piec do pizzy : w kilka minut będziemy mieli gotową pizzę, chrupiącą i smaczną, taką jaką zamówilibyśmy w dobrym włoskim.

Grill jest nieprzywierający , co ułatwia czyszczenie, i jest wyposażony w klejony uchwyt, który jest odporny na ciepło. Z pewnością ten model jest bardziej uniwersalny niż poprzedni, ponieważ możemy go rozbudować, aby stworzyć zaimprowizowanego grilla , który jako taki działa, a także wspaniale. Ma również okienko i lampkę kontrolną do kontrolowania procesu przygotowywania żywności, która może obejmować wszelkiego rodzaju pizze, grillowane mięso i warzywa.

Krótko mówiąc, jest to bardzo elegancki piec do pizzy, o bardzo efektownym i pięknym czerwonym kolorze, który służy nam również zarówno do pieczenia mrożonej i domowej pizzy, jak i do robienia dań z grilla. Oczywiście polecamy.

„Pizze są świetne, a do tego bardzo łatwe w przygotowaniu. Nalej trochę oleju na podstawę, pozwól, aby ciasto trochę się podgotowało, a następnie dodaj składniki, które chcesz dodać. Cały proces zajmie nie więcej niż 15 minut, a pizze wychodzą naprawdę dobre.”

➤  BURNHARD Nero – Gotujmy w ogrodzie!

Czarny zewnętrzny piec do pizzy BURNHARD ze stali nierdzewnej, w tym skórka i kamień do pizzy, wysokiej jakości urządzenie do robienia pizzy, wysokiej jakości piec opalany drewnem do patio w ogrodzie

W końcu dochodzimy do innego rodzaju pieca do pizzy, bo do tej pory analizowaliśmy tylko modele elektryczne, a teraz przyszła kolej na piec opalany drewnem , oczywiście również doskonałej jakości. Jego obsługa jest bardzo prosta : wystarczy raz napełnić piec odpowiednią ilością węgla drzewnego, pociąć drewno opałowe (brycety lub pelety) i rozpalić. Nagrzewa się w mniej niż 10 minut i może osiągnąć temperaturę do 500 stopni Celsjusza . Do zestawu dołączona jest oczywiście łopata , która pomoże nam wyjąć pizzę bez poparzenia się.

Kordierytowy kamień do pizzy szybko wchłania ciepło, dobrze je przechowując, aby upiec pizzę w zaledwie pięć minut . Nie potrzebujesz więcej, aby uzyskać chrupiącą pizzę, która smakuje niesamowicie dobrze. Dzięki podwójnej powłoce ze stali nierdzewnej z wypełnieniem wełnianym , obudowa jest w stanie utrzymać wysoką temperaturę wewnątrz przez dłuższy czas. Ma kilka bardzo ciekawych detali, takich jak wbudowany termometr w zdejmowanych drzwiach, który pokazuje temperaturę wnętrza. Dzięki temu możemy to kontrolować. Gdy paliwo się skończy, można je uzupełnić przez otwór wlewowy.

Ze względu na swój rozmiar i konstrukcję ten piec do pizzy jest oczywiście przeznaczony do instalacji na zewnątrz, w ogrodzie. Ponadto w przypadku bardzo dobrej jakości pieca do pizzy opalanego drewnem prawda jest taka, że ​​stosunek jakości do ceny jest prawie nie do pobicia. Polecamy, oczywiście.

„Trzeba wziąć pod uwagę, że to piec opalany drewnem i szybko się nagrzewa, ale kamień, jak we wszystkich piecach do pizzy, potrzebuje trochę więcej czasu. Jeśli wiesz, jak go używać, to świetnie. U mnie działa więcej niż idealnie. Efekty końcowe są doskonałe.”

Jak korzystać z pieca do pizzy?

Na to pytanie nie ma jednej odpowiedzi, ponieważ jak widzieliśmy na wstępie istnieją aż trzy rodzaje pieców do pizzy: opalany drewnem, gazowy i elektryczny. Dlatego poniżej pokażemy ci, jak używać każdego z nich w skrócie, na wypadek, gdybyś był trochę zagubiony w tym temacie:

  1. Piec opalany drewnem : Wprowadź ilość węgla i drewna wystarczającą do nagrzania piekarnika, powiedzmy, w otworze do napełniania. Gdy jakość będzie wystarczająca, włóż pizzę. Gdy będzie gotowy, ostrożnie usuń go za pomocą łopaty.
  2. Piekarnik elektryczny : po prostu włóż pizzę, zamknij piekarnik, ustaw odpowiednią funkcję i temperaturę i poczekaj, aż urządzenie zakończy swoją pracę. Tak proste.
  3. Piekarnik gazowy : jego działanie jest podobne do elektrycznego. Jedyną rzeczą jest to, że nadal musisz obracać naczynie w piekarniku co jakiś czas, aż osiągniesz pełny obrót o 360 stopni, ponieważ ciepło ma tendencję do zmieniania się w piekarniku tego typu. Powinieneś także przesłać na górę produkty, które najbardziej chcesz zrumienić na wierzchu.

Lista najlepiej sprzedających się pieców do pizzy:

Na co zwrócić uwagę, aby wybrać dobry piekarnik do pieczenia pizzy:

Jeśli po raz pierwszy decydujesz się na zakup piekarnika o takich parametrach i nie masz za bardzo pomysłu lub boisz się, że nie znajdziesz odpowiedniego dla siebie, nie martw się, ponieważ w tym dziale będziemy aby podsumować niektóre szczegóły w części Czego należy szukać podczas wyszukiwania:

  • Pojemność : Zdolność piekarnika do pieczenia kilku pizz jednocześnie pozwala na większą produktywność w kuchni i minimalne zużycie energii. Z tego powodu musimy przyjrzeć się piekarnikom o największej pojemności. Oczywiście musimy też być realistami: jeśli one do nas nie pasują, to do nas nie pasują.
  • Typ : jak już wspomnieliśmy we wstępie iw poprzedniej sekcji, do wyboru są trzy rodzaje pieców do pizzy: elektryczny, gazowy i na drewno. Początkującym polecamy elektryczne, ponieważ są dużo bardziej intuicyjne i łatwiejsze w czyszczeniu. Na początek są najlepsi.
  • Moc – w miarę jak piec do pizzy staje się coraz mocniejszy, może osiągać lepsze wyniki końcowe w krótszym czasie. To nie jest stracone dla nikogo.
  • Oszczędność energii : jeśli to możliwe, musimy przejść do modeli o klasie efektywności energetycznej A lub wyższej. Pozwoli nam to zaoszczędzić sporo energii, co nie jest bzdurą.
  • Cena : to, czego nigdy nie możemy zrobić, to zapłacić za dużo. To, co musimy zrobić, to zapłacić uczciwą i niezbędną kwotę za najlepszy dla nas model, bez więcej. Jeśli nie mamy wystarczającej ilości pieniędzy, istnieje wiele opcji, na które z pewnością nas stać.

🏆 Nasza opinia i zalety posiadania pieca do pizzy

Na rynku dostępne są bardzo dobre piece do pizzy, które nie tylko ograniczają się do przyrządzania tego włoskiego dania, które znajduje się na liście ulubionych dań wielu osób na całym świecie, ale także pozwalają nam na przygotowywanie różnych przepisów. W tej sekcji szczegółowo opiszemy, jakie są dla nas zalety posiadania takiego piekarnika :

  1. Specjalizacja : dla miłośników pizzy piekarnik tego typu jest najlepszy z najlepszych, ponieważ specjalizuje się w przygotowywaniu tego pysznego dania. Pizze w większości modeli okażą się chrupiące i aromatyczne, czyli dwie cechy idealnej pizzy.
  2. Łatwość użytkowania : prawda jest taka, że ​​piece do pizzy, zwłaszcza elektryczne, wcale nie są trudne w obsłudze. Ponieważ są również przeznaczone do prostszych i szybszych przygotowań, nie będziemy długo przebywać w kuchni, kiedy z nich skorzystamy.
  3. Różnorodność : istnieją aż trzy rodzaje pieców do pizzy, których nie będziemy powtarzać, ponieważ wymieniliśmy je już kilka razy w całym artykule. Jest to idealne rozwiązanie, ponieważ posiadanie piekarnika elektrycznego w mieszkaniu o powierzchni 60 m2 to nie to samo, co posiadanie dużego pieca opalanego drewnem w przydomowym ogródku. Powiedzmy, że każdy piekarnik dostosowuje się do innego środowiska i to jest bardzo pozytywne.

Tipos de hornos de CocinaHornos 38 cm de altoHornos de 45 cmHornos blancosHornos rústicosConjuntos hornos y vitroceramicaHornos hidrolíticosHornos holandesesHornos encrastablesHornos microondasHornos multifunciónPiedras para hornosHornos vaporHornos piroliticosHornos para pizzaGornos de sobremesaHornos fondo reducidoHornos tostadoresHornos con placa de inducciónHornos autolimpiablesHornos con grillHornos baratosHornos compactosHornos de convecciónHornos polivalentesHornos convencionalesHornos empotrablesHornos de 40 cmHornos industriales

«}» data-sheets-userformat=»{«2″:769,»3»:{«1″:0},»11″:4,»12»:0}»>

Rodzaje piekarników kuchennych
Piekarniki o wysokości 38 cmpiekarniki 45 cmbiałe piekarnikipiece rustykalne
Zestawy piekarnik i płyta grzejnapiece hydrolityczneholenderskie piekarnikiniepalne piekarniki
kuchenka mikrofalowapiekarniki wielofunkcyjnekamienie do piecapiece parowe
piece pirolitycznepiece do pizzykapelusze stołowePiece o zmniejszonej głębokości
tosteryPiekarniki z płytą indukcyjnąPiece samoczyszczącepiekarniki z grillem
tanie piekarnikikompaktowe piekarnikipiece konwekcyjnepiekarniki wielofunkcyjne
konwencjonalne piekarnikipiekarniki do zabudowypiekarniki 40 cmpiece przemysłowe