Jaki jest najlepszy piec do pizzy?
Pizza to bez wątpienia jedno z najsmaczniejszych dań , którymi możemy się delektować na tym świecie, bez przesady: danie, które może być jednocześnie chrupiące, kremowe i smaczne. Bardzo często zdarza się, że gdy nasi przyjaciele wracają do domu, aby obejrzeć mecz, film lub po prostu spędzić popołudnie, aby zamówić kilka pizz na obiad. Ponieważ jestem pewien, że to danie bardzo Ci smakuje, jeszcze bardziej ucieszy Cię wiadomość, że istnieją piece specjalnie zaprojektowane do przygotowywania pysznej i chrupiącej pizzy: takiej, jaką zjadłbyś w swojej ulubionej włoskiej restauracji.
W rzeczywistości istnieją trzy rodzaje pieców do pizzy : elektryczne, opalane drewnem i gazowe. Jeśli chcesz piekarnik elektryczny, musisz upewnić się, że maksymalna temperatura osiąga co najmniej 300 stopni Celsjusza . Jeśli masz doświadczenie w gotowaniu opalanym drewnem, kup piekarnik o tych parametrach, o ile masz miejsce. Można również zakupić gazowy piec do pizzy, którego głównymi zaletami jest to, że szybciej się nagrzewa i zmniejsza zużycie energii .
Ponieważ jest to danie, które wszyscy kochamy, postanowiliśmy oddać mu hołd tym artykułem, w którym przeanalizujemy najlepsze modele pieców do pizzy na rynku (przynajmniej z naszego punktu widzenia). pogląd). Jeśli chcesz je przygotować jak prawdziwy włoski szef kuchni, z pewnością zainteresuje Cię poznanie każdego z produktów, które przedstawimy poniżej. Zapewniamy, że nie pozostawi obojętnym. Wszystko po to, żeby zjeść dobrą pizzę.
🥇 Porównanie najlepszych pieców do pizzy
Zdjęcie
Nazwa produktu
Ocena w skali gwiazdkowej
opinie
rodzaj pieca do pizzy
Materiał
Umiejętność
Wymiary
Waga
Kolor
Cena
Numer jeden w sprzedaży
Ocena w skali gwiazdkowej
opinie
rodzaj pieca do pizzy
Materiał
El más barato
El más rápido y eficiente
Diseño elegante italiano
Cocina al aire libre
Treść
✅ Jaki piec do pizzy kupić?
➤ Cecotec Bake&Toast 570 – Kompletny i łatwy w instalacji
Ten piekarnik jest nablatowy, co oznacza dokładnie, że: można go łatwo postawić na dużym stole . Możesz przygotować więcej przepisów oprócz pizzy, ale zawiera kamienną tacę , aby osiągnąć doskonałe rezultaty, z autentycznego kamiennego pieca: pizza, którą wielu z nas gubi. Jednorodne gotowanie konwekcyjne : gorące powietrze otacza jedzenie i zapewnia delikatne i smaczne rezultaty. W przypadku pizzy zapewnia również godną uwagi chrupkość.
Jest w stanie wykonać do sześciu różnych funkcji gotowania , więc mówimy o bardzo kompletnym piekarniku. Aby zapewnić całkowitą kontrolę nad tym, co gotujesz, piekarnik ma bardzo efektowne oświetlenie wewnętrzne , co jest doceniane. Drzwi piekarnika są podwójnie przeszklone , a przede wszystkim bardzo dobrze utrzymują całe ciepło wewnątrz piekarnika. Wreszcie, zawiera wszelkiego rodzaju akcesoria , które ułatwią nam wszystko, takie jak taca na okruchy, blacha do pieczenia, uchwyt do wyjmowania akcesoriów …
Niewiele więcej do powiedzenia na temat tego piekarnika stołowego. Możesz ugotować niesamowitą pizzę, a także jej cena jest dość przystępna. Mimo wszystko, co wyjaśniliśmy, nie jest zaskakujące, że ten model jest jednym z najbardziej pożądanych na Amazon.
➤ Księżniczka 115001 – Nie wydasz dużo
Dotarliśmy do modelu, którego z pewnością szukało wielu czytelników: najtańszego ze wszystkich, które uwzględniliśmy w artykule. Jest to rodzaj pieca zwany piecem do pizzy, bardzo praktyczny produkt o okrągłym kształcie, przeznaczony do pieczenia pizzy . Ten model ma średnicę 30 cm, dzięki czemu możemy upiec całkiem spore pizze. Jest całkowicie elektryczny i łatwy w użyciu , ponieważ wystarczy podłączyć kabel i przekręcić pokrętło temperatury. Dodatkowo jego efektywność energetyczna to klasa A , więc dzięki temu specjalnemu piekarnikowi zaoszczędzimy dużo energii.
Nie tylko będziemy mogli przygotować domowe pizze, ale także mrożone i świeże , kupione w supermarkecie. Dzięki mocy 1450 watów , niezależnie od rodzaju pizzy, szybko się nagrzewają, dzięki czemu będą gotowe w mgnieniu oka. Dzięki temu, że powierzchnia automatu do pizzy pokryta jest wysokiej jakości powłoką nieprzywierającą , bardzo łatwo będzie go wyczyścić po każdym użyciu. Wreszcie, w tym konkretnym piecu możemy również bez problemu przygotować pizzę bezglutenową dla alergików.
Praktyczny, wygodny w noszeniu, inny, uderzający pod względem wzornictwa, łatwy w użyciu i czyszczeniu… To słowa, które najlepiej opisują ten typ pieca do pizzy, który jest tak wyjątkowy. Polecamy w stu procentach.
➤ Ariete 909 – Szybkość i doskonałe wyniki
Najbardziej niezwykłą cechą tego modelu pieca do pizzy, który jest również prosty i łatwy w transporcie , jest jego niesamowita szybkość gotowania. W zaledwie cztery minuty możemy cieszyć się pyszną domową pizzą. Zawiera ogniotrwały kamień, wykonany z materiału, który jest wysoce odporny na wysokie temperatury, a także zapewnia szybkie, ciągłe i równomierne gotowanie. To jest w zasadzie sekret jego szybkości. Jeśli chcesz ugotować mrożoną pizzę, też możesz, a jej przygotowanie zajmie mniej czasu : około dwóch lub trzech minut na zegarze.
W tym piekarniku możemy ustawić do pięciu różnych poziomów gotowania , dzięki regulowanemu termostatowi, który pozwala nam również gotować inne potrawy , a nie tylko pizzę: tosty, pikantne placki, kawałek mięsa… Jak widać, to naprawdę kompletny i wszechstronny produkt. . Maksymalna temperatura, jaką może osiągnąć, to 400 stopni Celsjusza , co jest więcej niż wystarczające, aby w mgnieniu oka przygotować dobrą pizzę. Wreszcie, dzięki swoim właściwościom nieprzywierającym, jest dość łatwy do czyszczenia.
Może to być nieco droższy model niż poprzednie dwa, ale to nie znaczy, że jego stosunek jakości do ceny jest zły. To bardzo dobry piec do pizzy, który pozwoli nam w prosty i szybki sposób przygotować inne dania. Wysoce polecany.
➤ Grill Bestron – wysokiej jakości włoski design
Przeanalizujemy teraz najpiękniejszy estetycznie piec do pizzy , a przynajmniej dla nas. Można powiedzieć, że jego elegancki włoski design jest praktycznie nieporównywalny z innymi modelami. Jednak nie design jest najważniejszy, a jego funkcjonalność i trzeba powiedzieć, że pod tym względem również w pełni się zgadza. Przede wszystkim jest to szybki piec do pizzy : w kilka minut będziemy mieli gotową pizzę, chrupiącą i smaczną, taką jaką zamówilibyśmy w dobrym włoskim.
Grill jest nieprzywierający , co ułatwia czyszczenie, i jest wyposażony w klejony uchwyt, który jest odporny na ciepło. Z pewnością ten model jest bardziej uniwersalny niż poprzedni, ponieważ możemy go rozbudować, aby stworzyć zaimprowizowanego grilla , który jako taki działa, a także wspaniale. Ma również okienko i lampkę kontrolną do kontrolowania procesu przygotowywania żywności, która może obejmować wszelkiego rodzaju pizze, grillowane mięso i warzywa.
Krótko mówiąc, jest to bardzo elegancki piec do pizzy, o bardzo efektownym i pięknym czerwonym kolorze, który służy nam również zarówno do pieczenia mrożonej i domowej pizzy, jak i do robienia dań z grilla. Oczywiście polecamy.
➤ BURNHARD Nero – Gotujmy w ogrodzie!
W końcu dochodzimy do innego rodzaju pieca do pizzy, bo do tej pory analizowaliśmy tylko modele elektryczne, a teraz przyszła kolej na piec opalany drewnem , oczywiście również doskonałej jakości. Jego obsługa jest bardzo prosta : wystarczy raz napełnić piec odpowiednią ilością węgla drzewnego, pociąć drewno opałowe (brycety lub pelety) i rozpalić. Nagrzewa się w mniej niż 10 minut i może osiągnąć temperaturę do 500 stopni Celsjusza . Do zestawu dołączona jest oczywiście łopata , która pomoże nam wyjąć pizzę bez poparzenia się.
Kordierytowy kamień do pizzy szybko wchłania ciepło, dobrze je przechowując, aby upiec pizzę w zaledwie pięć minut . Nie potrzebujesz więcej, aby uzyskać chrupiącą pizzę, która smakuje niesamowicie dobrze. Dzięki podwójnej powłoce ze stali nierdzewnej z wypełnieniem wełnianym , obudowa jest w stanie utrzymać wysoką temperaturę wewnątrz przez dłuższy czas. Ma kilka bardzo ciekawych detali, takich jak wbudowany termometr w zdejmowanych drzwiach, który pokazuje temperaturę wnętrza. Dzięki temu możemy to kontrolować. Gdy paliwo się skończy, można je uzupełnić przez otwór wlewowy.
Ze względu na swój rozmiar i konstrukcję ten piec do pizzy jest oczywiście przeznaczony do instalacji na zewnątrz, w ogrodzie. Ponadto w przypadku bardzo dobrej jakości pieca do pizzy opalanego drewnem prawda jest taka, że stosunek jakości do ceny jest prawie nie do pobicia. Polecamy, oczywiście.
Jak korzystać z pieca do pizzy?
Na to pytanie nie ma jednej odpowiedzi, ponieważ jak widzieliśmy na wstępie istnieją aż trzy rodzaje pieców do pizzy: opalany drewnem, gazowy i elektryczny. Dlatego poniżej pokażemy ci, jak używać każdego z nich w skrócie, na wypadek, gdybyś był trochę zagubiony w tym temacie:
- Piec opalany drewnem : Wprowadź ilość węgla i drewna wystarczającą do nagrzania piekarnika, powiedzmy, w otworze do napełniania. Gdy jakość będzie wystarczająca, włóż pizzę. Gdy będzie gotowy, ostrożnie usuń go za pomocą łopaty.
- Piekarnik elektryczny : po prostu włóż pizzę, zamknij piekarnik, ustaw odpowiednią funkcję i temperaturę i poczekaj, aż urządzenie zakończy swoją pracę. Tak proste.
- Piekarnik gazowy : jego działanie jest podobne do elektrycznego. Jedyną rzeczą jest to, że nadal musisz obracać naczynie w piekarniku co jakiś czas, aż osiągniesz pełny obrót o 360 stopni, ponieważ ciepło ma tendencję do zmieniania się w piekarniku tego typu. Powinieneś także przesłać na górę produkty, które najbardziej chcesz zrumienić na wierzchu.
Lista najlepiej sprzedających się pieców do pizzy:
Na co zwrócić uwagę, aby wybrać dobry piekarnik do pieczenia pizzy:
Jeśli po raz pierwszy decydujesz się na zakup piekarnika o takich parametrach i nie masz za bardzo pomysłu lub boisz się, że nie znajdziesz odpowiedniego dla siebie, nie martw się, ponieważ w tym dziale będziemy aby podsumować niektóre szczegóły w części Czego należy szukać podczas wyszukiwania:
- Pojemność : Zdolność piekarnika do pieczenia kilku pizz jednocześnie pozwala na większą produktywność w kuchni i minimalne zużycie energii. Z tego powodu musimy przyjrzeć się piekarnikom o największej pojemności. Oczywiście musimy też być realistami: jeśli one do nas nie pasują, to do nas nie pasują.
- Typ : jak już wspomnieliśmy we wstępie iw poprzedniej sekcji, do wyboru są trzy rodzaje pieców do pizzy: elektryczny, gazowy i na drewno. Początkującym polecamy elektryczne, ponieważ są dużo bardziej intuicyjne i łatwiejsze w czyszczeniu. Na początek są najlepsi.
- Moc – w miarę jak piec do pizzy staje się coraz mocniejszy, może osiągać lepsze wyniki końcowe w krótszym czasie. To nie jest stracone dla nikogo.
- Oszczędność energii : jeśli to możliwe, musimy przejść do modeli o klasie efektywności energetycznej A lub wyższej. Pozwoli nam to zaoszczędzić sporo energii, co nie jest bzdurą.
- Cena : to, czego nigdy nie możemy zrobić, to zapłacić za dużo. To, co musimy zrobić, to zapłacić uczciwą i niezbędną kwotę za najlepszy dla nas model, bez więcej. Jeśli nie mamy wystarczającej ilości pieniędzy, istnieje wiele opcji, na które z pewnością nas stać.
🏆 Nasza opinia i zalety posiadania pieca do pizzy
Na rynku dostępne są bardzo dobre piece do pizzy, które nie tylko ograniczają się do przyrządzania tego włoskiego dania, które znajduje się na liście ulubionych dań wielu osób na całym świecie, ale także pozwalają nam na przygotowywanie różnych przepisów. W tej sekcji szczegółowo opiszemy, jakie są dla nas zalety posiadania takiego piekarnika :
- Specjalizacja : dla miłośników pizzy piekarnik tego typu jest najlepszy z najlepszych, ponieważ specjalizuje się w przygotowywaniu tego pysznego dania. Pizze w większości modeli okażą się chrupiące i aromatyczne, czyli dwie cechy idealnej pizzy.
- Łatwość użytkowania : prawda jest taka, że piece do pizzy, zwłaszcza elektryczne, wcale nie są trudne w obsłudze. Ponieważ są również przeznaczone do prostszych i szybszych przygotowań, nie będziemy długo przebywać w kuchni, kiedy z nich skorzystamy.
- Różnorodność : istnieją aż trzy rodzaje pieców do pizzy, których nie będziemy powtarzać, ponieważ wymieniliśmy je już kilka razy w całym artykule. Jest to idealne rozwiązanie, ponieważ posiadanie piekarnika elektrycznego w mieszkaniu o powierzchni 60 m2 to nie to samo, co posiadanie dużego pieca opalanego drewnem w przydomowym ogródku. Powiedzmy, że każdy piekarnik dostosowuje się do innego środowiska i to jest bardzo pozytywne.
«}» data-sheets-userformat=»{«2″:769,»3»:{«1″:0},»11″:4,»12»:0}»>Tipos de hornos de Cocina Hornos 38 cm de alto Hornos de 45 cm Hornos blancos Hornos rústicos Conjuntos hornos y vitroceramica Hornos hidrolíticos Hornos holandeses Hornos encrastables Hornos microondas Hornos multifunción Piedras para hornos Hornos vapor Hornos piroliticos Hornos para pizza Gornos de sobremesa Hornos fondo reducido Hornos tostadores Hornos con placa de inducción Hornos autolimpiables Hornos con grill Hornos baratos Hornos compactos Hornos de convección Hornos polivalentes Hornos convencionales Hornos empotrables Hornos de 40 cm Hornos industriales