Jaki jest najlepszy piekarnik przemysłowy?
Jeśli przeglądasz Internet w poszukiwaniu piekarnika, tutaj mówimy o przemysłowych urządzeniach elektrycznych do Twojego domu, piekarni, restauracji lub własnej firmy, które pomogą utrzymać Twój dom, ale wśród wielu istniejących marek, modeli, cech i cen wciąż nie wiesz na pewno, który z nich jest najbardziej zalecany, aby osiągnąć doskonałe wyniki, dobrze trafiłeś!
Przygotowałem kompletne i dokładne badanie tych urządzeń elektrycznych, które są specjalnie produkowane dla branży kulinarnej i gastronomicznej na profesjonalnym poziomie, ponieważ w tej dziedzinie intencja koncentruje się na wydajności i szybkości podczas serwowania określonego dania i jedzenia.
Nie przegap tego przewodnika porównawczego najlepszych piekarników przemysłowych , w nim poznasz szczegółowo tych sprzymierzeńców kuchni, ich mocne strony i główne zalety. Jesteś gotowy?
🥇 Porównanie najlepszych pieców przemysłowych
Ocena
opinie
Materiał produkcyjny
Moc
Waga
Wymiary
regulator czasowy
Maksymalna temperatura
Cena
nasz wybór
Ocena
opinie
Materiał produkcyjny
Moc
Waga
Wymiary
regulator czasowy
Maksymalna temperatura
Cena
Treść
- 1 Jaki jest najlepszy piekarnik przemysłowy?
- 2 🥇 Porównanie najlepszych pieców przemysłowych
- 3 ✅ Jaki przemysłowy piekarnik elektryczny kupić?
- 4 Jak korzystać z piekarnika typu przemysłowego?
- 5 Lista najlepiej sprzedających się pieców przemysłowych:
- 6 Na co zwrócić uwagę, aby wybrać dobry piekarnik przemysłowy
- 7 🏆 Nasza opinia i zalety posiadania elektrycznego piekarnika przemysłowego
- 8 ✅ Często zadawane pytania dotyczące tych urządzeń
✅ Jaki przemysłowy piekarnik elektryczny kupić?
Ponieważ dokonamy przeglądu najnowszych trendów na rynku, badając najlepiej sprzedające się piece przemysłowe , ich ważne cechy, zalety i aspekty wartości, ważne jest, abyś zwrócił uwagę i wybrał odpowiedni dla siebie.
➤ Kukoo – elektryczny piec do pizzy
Przemysłowe piece do pizzy są wyjątkowe i bez względu na to, jak mija czas i pojawiają się nowe alternatywy, są niezastąpione! Pierwotnie ukochana włoska potrawa była przygotowywana w piecach opalanych drewnem iz tego powodu ten typ urządzeń stara się naśladować ten rodzaj gotowania, osiągając w ten sposób pyszny smak, który tak bardzo kochają jego miłośnicy. Jeśli tak jak ja lubisz te produkty, to model dwukomorowy Kukoo jest dla Ciebie.
Wykonany jest z konstrukcji ze stali nierdzewnej i profesjonalnej szuflady na pizzę, jest wyposażony w dwie komory i wzmocnione drzwi ze stali nierdzewnej , każde z przeszklonymi okienkami, idealne do oglądania procesu gotowania przez cały czas.z kolei do 40 cm średnicy , możesz ugotować lasagne, desery, tardas i różne przepisy według własnych upodobań.
Ma moc 3 KW, zintegrowany termostat ze wskaźnikami świetlnymi i maksymalny zakres temperatur 350°C . Posiada również timer od 0 do 30 minut oraz dwa przełączniki do włączania i wyłączania w dowolnym momencie.
Próbka ta wykonana jest z wysokiej jakości materiałów, które zapewniają dobrą izolację termiczną oraz efektywne zatrzymywanie ciepła wewnętrznego , dzięki czemu w kilka minut przygotujesz mrożoną, grubą, domową, cienką lub calzone pizzę. Jest łatwy w transporcie i nie wymaga specjalnego montażu, wystarczy postawić go na blacie, podłączyć do prądu i cieszyć się jego zaletami, a ponadto jego jaskrawoczerwony kolor zapewnia efektowny i nowoczesny wygląd.
➤ Klarstein Flintstone Steel – piec wędzarniczy
Na drugim miejscu w tym rankingu znajduje się najlepsza elektryczna wędzarnia tego sezonu: Klarstein Flintstone Steel . Idealny do mięsa, kurczaka, kiełbasy, sera, tofu, skorupiaków, krewetek, tuńczyka, a nawet warzyw, dzięki mocy 1600 watów i wbudowanemu oporowi elektrycznemu do równomiernego ogrzewania osiąga ten wykwintny dymny dotyk szlachetnego drewna .
Jedną z głównych zalet tego produktu jest regulacja stopnia wędzenia oraz regulowany termostat umieszczony w górnej części piekarnika, który daje maksymalną temperaturę do 300°C. Dodatkowo posiada otwór wentylacyjny w tylnej części i uchwyt do przenoszenia na górze, dzięki czemu jest łatwy w obsłudze, intuicyjny i przenośny.
Zawiera 3 stojaki wędzarnicze 40 x 25 cm, idealne do robienia bekonu lub tofu, 3 haczyki do wieszania kiełbas, chorizo lub dowolnego rodzaju kiełbasy, zacisk do łatwego trzymania i przenoszenia stojaków, pojemnik ze stali nierdzewnej i wyjmowaną tackę ociekową do usuwać wodę i tłuszcz z pożywienia.
Jest to wysokiej jakości produkt wykonany ze stali nierdzewnej, z drzwiami ze szczotkowanej stali nierdzewnej, magnetycznym zamknięciem, zimnymi uchwytami i stabilnymi gumowymi nóżkami, wyjątkowo bezpieczny i niezawodny. Poza tym jest kompaktowa i wydajna, nadaje każdemu jedzeniu ten pyszny dymny akcent w ciągu kilku minut. Jest łatwy w obsłudze i bezproblemowo reguluje temperaturę. Uwaga: należy używać wyłącznie na zewnątrz na wolnym powietrzu Wytwarza dużo dymu!
➤ Royal Catering RCCO-2.1 – Kompaktowy i wszechstronny
Kontynuujemy z naprawdę zaskakującą i skuteczną opcją, jest to kompaktowy i mocny piec konwekcyjny dla gastronomii: Royal Catering RCCO-2.1. Jest to profesjonalne urządzenie wykonane ze stali nierdzewnej, o konstrukcji typu sześcian o niewielkich wymiarach i kolorze białym. Świetnie nadaje się do gotowania kanapek, nuggetsów, skrzydełek z kurczaka, bułek, pizzy, ziemniaków, ciast, placków itp.
Zawiera opór mocy 2150 W, który wraz z jednorodną dystrybucją ciepła dzięki wentylacji typu konwekcyjnego zapewnia przepisy upieczone w dokładnym punkcie w ciągu kilku minut bez konieczności ich obracania lub przenoszenia. Z kolei zawiera regulowany termostat w zakresie od 70 do 250°C oraz timer, który można ustawić w zakresie od 0 do 120 minut, zgodnie z własnymi preferencjami (opcjonalnie).
Zapewnia wydajną cyrkulację gorącego powietrza i równomierne gotowanie w krótszym czasie niż tradycyjne piekarniki, dlatego polecany jest do hoteli, barów, kawiarni, pubów, restauracji, a jeśli masz na to ochotę, także do domu ! Zawiera trzy siatki.
Idealny piec do cateringu, kawiarni, restauracji i barów typu lounge. Jednorodna dystrybucja gorącego powietrza i jego duży opór zapewniają idealną temperaturę do gotowania, zapiekania, opiekania i grillowania wszystkiego, na co masz ochotę . Plusy: jest kompaktowy, można go postawić na dowolnym blacie bez ograniczania przestrzeni, jest też łatwy w utrzymaniu i przenoszeniu z miejsca na miejsce. Zalecana!
➤ Royal Catering RCPO-3000-2PS-1 – Glina ogniotrwała
Kontynuujemy z kolejnym przykładem podobnym do numeru 1, jest to kolejny profesjonalny piec do pizzy, tym razem od szeroko rozpoznawalnej i polecanej marki dla branży hotelarskiej. Jest to Royal Catering RCPO-3000-2PS-1, wyróżniający się mocą i wytrzymałością, wyposażony w moc 3000 watów i bardzo twardą konstrukcję ze stali nierdzewnej .
Składa się z dwóch dużych komór, które umożliwiają pieczenie pizzy o maksymalnej średnicy 40 cm , ma również dwie podłogi o wymiarach 40 x 40 x 1,5 cm wykonane z ogniotrwałej gliny, materiału zapewniającego doskonałe gotowanie, pyszny smak i spód chrupiące, złociste tosty Nadaje mu niezrównany włoski akcent!
Składa się z trzech rezystancji w górnej, środkowej i dolnej części, wszystkie z indywidualną regulacją i termostatem zdolnym do osiągnięcia maksymalnej temperatury do 350°C, regulowanej za pomocą trzech zintegrowanych pokręteł. Wreszcie zawiera timer do 120 minut i dwa przełączniki do włączania rezystorów i oświetlania wnętrza piekarnika. Dostosuj wyniki do swojego gustu i spersonalizowanych wymagań!
To idealny produkt do kawiarni i pubów, idealny rozmiar do postawienia na blacie bez zajmowania cennej przestrzeni. Utrzymuje odpowiednią temperaturę nawet po chwili po ugotowaniu. Jedną z jego najwybitniejszych zalet jest możliwość osobnej modyfikacji intensywności każdego oporu, co pozwala na dokładne dopasowanie i odpowiednią wydajność dla każdego przepisu.
➤ Eisen – Konwekcja, nawilżacz i grill
Zawiera 2 wentylowane silniki z możliwością regulacji temperatury w zakresie od 50° do 300°C, jest również wyposażona w termostat bezpieczeństwa i timer z sygnałem dźwiękowym dla czasów gotowania od 0 do 120 minut.
Jego moc wyjściowa wynosi 2670 watów, a ponadto integruje górny grill o mocy 2000 watów do zapiekania, pieczenia, tostów i przyrumieniania w zwinny i precyzyjny sposób. Zawiera 4 blachy do pieczenia ze stali nierdzewnej.
To niesamowite! Posiada 2 silniki wentylatorów i dużą moc, zarówno do cyrkulacji gorącego powietrza jak i do grilla górnego. Można w nim przyrządzać pizze, ciasta, wypieki, a także zapiekanki, pieczenie oraz równomiernie i szybko upiec.
➤ Kukoo – Z podwójnym wentylatorem
Dotarliśmy do końca, a co za sposób na zamknięcie! Nadszedł czas, aby przedstawić Państwu elektryczny piec konwekcyjny Kukoo z podwójnym wentylatorem . Kompaktowy i efektowny przykład, który oprócz wydajnego wypieku, zapewnia optymalne zatrzymywanie ciepła wewnątrz.
Zapewnia kontrolę temperatury w zakresie od 50° do maksymalnej temperatury 300°C , dodatkowo posiada timer z włączaniem i wyłączaniem gotowania od 0 do 120 minut. Świetnie sprawdza się w restauracjach, komercyjnych kuchniach i stołówkach, ponieważ ciepło jest skoncentrowane i rozproszone poprzez przykrycie żywności, gotując w krótszym czasie niż w konwencjonalnym piekarniku.
Wykonany jest z wytrzymałej i grubej stali nierdzewnej, z hartowanymi i hartowanymi szklanymi drzwiami, z przezroczystym okienkiem i wewnętrznym oświetleniem, dzięki czemu doskonale nadaje się do podglądania procesu gotowania w każdej minucie bez otwierania go, podobnie jak chłodny w dotyku uchwyt zapewniający wygodę i bezpieczne otwarcie. Zawiera 4 blachy do pieczenia.
Jego największą zaletą jest to, że jest to piec konwekcyjny o doskonałej wydajności i optymalnej cyrkulacji powietrza. Jego konstrukcja ze stali nierdzewnej jest odporna i solidna, wystarczająca, aby wytrzymać wymagające traktowanie w komercyjnych kuchniach. Łatwo nim manipulować dzięki praktycznym mechanicznym kołom obrotowym. Marka udziela 12-miesięcznej gwarancji na wady fabryczne.
Jak korzystać z piekarnika typu przemysłowego?
Zawsze dobrze jest podnieść świadomość na temat prawidłowego użytkowania urządzeń kuchennych, a tym bardziej jeśli chodzi o asortyment przemysłowy do jego realizacji na profesjonalnym poziomie. Dlatego należy rozważyć następujące kroki, które pomogą bezpieczniej i wydajniej korzystać z piekarnika:
- Przeczytaj instrukcje: Istnieją różne i bardzo różnorodne typy pieców przemysłowych, dlatego tak ważne jest, abyś przeczytał instrukcję obsługi podaną przez producenta modelu, dla którego wybierzesz w końcu nikogo lepszego niż znak informujący, jak z niego korzystać.
- Zawsze rozgrzewaj przed: kilka minut przed włożeniem potrawy do piekarnika, koniecznie podgrzej ją przy niskiej mocy. Dzięki temu wewnętrzna komora utrzyma pożądaną temperaturę, zapewniając jednorodne i precyzyjne gotowanie.
- Ustaw czas i temperaturę: Aby uzyskać maksymalne korzyści, wybierz poziom grzania i minuty, przez które urządzenie ma pracować, abyś mógł dostosować je do każdego konkretnego przepisu.
- Pozwól mu ostygnąć: Po zakończeniu gotowania przystąp do odpowiedniego czyszczenia, o ile całkowicie ostygnie od wewnątrz, w ten sposób przedłużysz żywotność piekarnika i unikniesz przypadkowych poparzeń. (Zawsze schładzaj przy zamkniętych drzwiach).
Lista najlepiej sprzedających się pieców przemysłowych:
Na co zwrócić uwagę, aby wybrać dobry piekarnik przemysłowy
Kupując produkt dla naszej branży spożywczej, tak ważny jak piekarnik przemysłowy, normalne jest, że czujemy pewien niepokój lub wątpliwości. Główną ideą jest wybór egzemplarza o dobrej wydajności, który poprawia ogólną produkcję, w tym celu przy zakupie pieca przemysłowego należy wziąć pod uwagę następujące aspekty:
- Rodzaj: Należy koniecznie wziąć pod uwagę rodzaj użytkowania lub przygotowania, które będziesz w nim przeprowadzać, ponieważ różni się to w przypadku pizzy, usług cateringowych lub piekarni (są większe i bardziej przestronne). Oceń swoje potrzeby!
- Wymiary: Pamiętaj, że tego typu sprzęty są dość duże i ciężkie, więc przenoszenie ich nie jest łatwe. Przyjrzyj się dobrze dostępnej przestrzeni, aby zlokalizować swój piec przemysłowy i porównaj je, aby uniknąć problemów w przyszłości.
- Jakość: Piece przemysłowe przeznaczone są do intensywnego użytkowania, dlatego muszą być wykonane z dobrych, trwałych i odpornych materiałów. Najczęściej stosowana jest stal nierdzewna, która oprócz tego, że jest trwała i mocna, ułatwia proces czyszczenia.
- Kontrola temperatury: Na profesjonalnym poziomie gotowanie wymaga precyzji. Każde danie lub przepis wymaga odpowiedniej temperatury, aby osiągnąć rezultaty dokładnie w tym momencie, dlatego termostat jest podstawowym wymogiem, który musi mieć każdy piekarnik.
- Pojemność: Zgodnie z wymaganiami gości, zamówieniami lub zamówieniami, należy wziąć pod uwagę wielkość wnętrza wnęki i pojemność, jaką ma do wprowadzenia żywności. Upewnij się, że jest to zgodne z potrzebami produkcyjnymi.
🏆 Nasza opinia i zalety posiadania elektrycznego piekarnika przemysłowego
Odróżnienie domowego piekarnika od przemysłowego jest bardzo łatwe, jeśli zwracasz uwagę. Pierwszy z jego wariantów koncentruje się na precyzyjnym działaniu, które jest mu powierzone , a mianowicie, że modele przemysłowe mają bardziej odporną i solidną konstrukcję, mocniejsze materiały produkcyjne, takie jak stal nierdzewna, oraz mechaniczne elementy sterujące, przeznaczone do bardziej wydajnej obsługi . i stały.
Piece przemysłowe mają określone zastosowanie w zależności od sektora gastronomicznego, w którym są używane , z tego powodu ich funkcje są bardziej podstawowe: Każda kopia ma określone zadanie, czy to dla pizzerii, piekarni, restauracji i hoteli, jednak wszystkie one mają ze sobą coś wspólnego: są trwałe, wydajne i dobrej jakości.
Wreszcie, ci kulinarni sprzymierzeńcy nie są do końca „ładni” , w przeciwieństwie do domowych, ponieważ ich misja nie opiera się na byciu estetycznym, ale na ich praktyczności, długim okresie przydatności do spożycia oraz mocnym i precyzyjnym ogrzewaniu, zmieniającym wygląd w płaszczyznę Nieistotną. Użyteczność przed pięknem!
- Mocne, wytrzymałe i trwałe.
- Szybko się nagrzewają.
- Są przestronne i mocne.
- Osiągają wysokie temperatury.
✅ Często zadawane pytania dotyczące tych urządzeń
Jak czyścić piekarnik przemysłowy?
Aby wydłużyć żywotność piekarnika i zachować higienę piekarnika, należy unikać zanieczyszczenia żywności poprzez codzienne czyszczenie odpowiednimi produktami (nie zawierającymi chloru), ani substancjami żrącymi ani zmywakami, które rysują i usuwają utleniające się cząsteczki żelaza. Ponadto należy unikać bezpośredniego kontaktu z strumieniem wody. Stal nierdzewną należy czyścić wodą z mydłem, wyjąć i osuszyć ściereczką. Ponadto filtr przeciwtłuszczowy należy co jakiś czas wyjmować i myć odtłuszczaczem.
Ile jest wart piekarnik przemysłowy?
Cena tych urządzeń jest zróżnicowana i zależy od specyfiki użytkowania, wielkości i wbudowanych funkcji. Piec do pizzy kosztuje około 400 euro, palacze od 200 do 300 euro, a modele z wentylacją konwekcyjną i grillem z łatwością przekraczają 500 euro.
Jaki jest najlepszy przemysłowy piec do chleba?
Idealne i najbardziej polecane dla piekarni są piece konwekcyjne, ponieważ działają one z mechanizmem rozprowadzania gorącego powietrza po całej komorze pieczenia, piecząc równomiernie i dokładnie w punkcie (prawidłowo rośnie bez ryzyka przypalenia lub pozostawienia surowego w częściach).
«}» data-sheets-userformat=»{«2″:769,»3»:{«1″:0},»11″:4,»12»:0}»>Tipos de hornos de Cocina Hornos 38 cm de alto Hornos de 45 cm Hornos blancos Hornos rústicos Conjuntos hornos y vitroceramica Hornos hidrolíticos Hornos holandeses Hornos encrastables Hornos microondas Hornos multifunción Piedras para hornos Hornos vapor Hornos piroliticos Hornos para pizza Gornos de sobremesa Hornos fondo reducido Hornos tostadores Hornos con placa de inducción Hornos autolimpiables Hornos con grill Hornos baratos Hornos compactos Hornos de convección Hornos polivalentes Hornos convencionales Hornos empotrables Hornos de 40 cm Hornos industriales